Fantasztikus égi együttállás közelít, méghozzá nem is egy: kár lenne kihagyni

A csillagjegyekre ezúttal nem csak a hőhullám hat majd. Mutatjuk, milyen látványosságban lesz részünk hamarosan.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.09.
Módosítva: 2024.07.09.
látványosság együttállás jelenség csillagkép égbolt

Hamarosan olyan különleges látványosságban lehet részed, mely együttállás akár az életed további részére is hatással lehet.

elképesztő, csodálatos, látvány, csillagok, csillagászat, távcső, együttállás
Elképesztő égi jelenség szemtanúja lehetsz hamarosan (Képünk illusztráció) / Fotó: Andrea Piacquadio / Pexels

Július 9-én, kedden este tíz óra előtt nem sokkal a Hold vékony, de immár dagadó fázisú sarlója lesz megfigyelhető az Oroszlán csillagkép legfényesebb csillagával, a Regulussal. Az Oroszlán csillagkép viszonylag jól kivehető lesz majd, tőle jobbra lent pedig a Merkúr is látótávolságon belül lesz. Az esemény szabad szemmel nem annyira lesz látványos, mint egy egyszerű kézi távcsővel, így azt mindenképp vigyünk magunkkal az esti lesre.

Ezen a napon ráadásul több csillagjeggyel is sorsfordító dolgok történhetnek. A Skorpió számára a héten több kritikus nap is várható, melyek közül a kedd az első. A jegy szülöttjének sokat segíthet, ha kívülről szemléli magát. A Bak ezzel szemben éppen keddtől kezd el magára találni, aminek köszönhetően végre a saját tempójában, a saját céljainak elérése felé tud haladni.

Nem ez lesz az egyetlen látványos jelenség a héten. Már a fent említett esemény másnapján, július 10-én érdemes lesz a szabad ég alatt sétálnunk. A Bika csillagkép egy halmaza, a Hyadok közelében lesz látható a Jupiter, mely a Hold egyre növekvő sarlójától – a Földről nézve – nem messze lesz látható este 21 óra 30 perces kezdettel.

A csillagjegyek közül olyanok is lesznek, akik számára ez a nap hozhat változást. A Szűz jegyben születettek számára különleges lehet a szerdai nap. Érdemes lenne inkább okosan, csendben átgondolnia a dolgait, és nem rögtön borítani a bilit, nem kis galibákat okozva. Éppen ezért jobb, ha ezen a napon kétszer is meggondolja, hogy mit csinál.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás