Eddig tart a hidegfront hatása

Nem múlik el nyom nélkül a hétfői időjárás-változás. Többeket, többféleképpen is megviselhet a kialakult fronthelyzet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.03.
Módosítva: 2024.07.03.
hidegfront változás hatás meteogyógyász tünet

A múlt heti trópusi meleg után a hétvégén minimális enyhülés kezdődött, melynek hatása a hétfői hidegfront után még mindig érezhető. A szakember szerint ráadásul nem mindenkire hat ugyanúgy.

A hétfői hidegfront hatásai még érezhetők Képünk illusztráció/Fotó: Balogh Zoltán

A hétfőn érkezett hidegfront kedden lassan délkelet felé hagyja el a térséget

– mondta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Gyakoribbá válnak a görcsös folyamatok és a vérnyomás-ingadozás, valamint megnő a koraszülés kockázata

– árulta el a meteogyógyász. A beáramló hideg légtömeg egyfelől jó, mert lehűti, frissé teszi az eddigi párás légkört, másfelől viszont annak beáramlása sokszor erős széllökésekkel kísért. Ez pedig sokak számára komoly terhelést jelent.

Ezek a folyamatok megterhelik az idegrendszert, ilyenkor fáradtabbak, ingerlékenyebbek, feszültebbek vagyunk, aminek nem mindig tudjuk az okát.

Az időjárás változásaira érzékenyek emellett szédülnek, bizonytalanná válnak. Esetükben mindez szorongásos, pánikszerű állapothoz is vezethet.

Ami a Köpönyeg előrejelzését illeti, szerdán napos-gomolyfelhős idő ígérkezik. Északon, északnyugaton helyenként záporok alakulhatnak ki, de az északkeleti tájegységeken kezdetben csendes eső is előfordulhat. Élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 28 Celsius-fok között alakul. Az északkeleti régiókban mérhetjük majd a legalacsonyabb értékeket.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás