„Őrületbe kergetnek a meztelen csigák!” – Kiitták a sört, majd a medencét is birtokba vették

Laci már szinte az összes csodafegyvert bevetette a meztelen csigák ellen, de a puhatestűek nem tágítanak a kertjétől, sőt egyenesen őrületbe kergetik. A spanyol csigák ráadásul nem elégszenek meg Laci mézédes eprével, még a medencébe is bekéredzkednek… Ez pedig már hadüzenetért kiáltó bűn!



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.06.17.
Módosítva: 2024.06.17.
eper csiga kártevő károkozó

A fél ország a meztelen csigákkal küzd, de ez a harc egyre kilátástalanabbnak tűnik. Ezek a spanyol csigák egyszerűen kiirthatatlannak tűnnek, ráadásul mit nekik magas ágy, akrobatákat meghazudtoló módon bárhová képesek felmászni. Olvasónk, Laci szintén elkeseredett harcot vív ezekkel a gonosztevőkkel, akik már nem csak a mézédes eperre fenik a fogukat…

A csigák megisszák a sört és továbbállnak Fotó: olvasói

Hetek óta harcolok a meztelen csigákkal, de mindhiába

– kezd bele kálváriájába Laci, aki úgy érzi, szélmalomharcot vív a csúszómászókkal. A férfi már a legtöbb csodafegyverként emlegetett házi praktikát kipróbálta, ám a csigák nem akarnak visszavonulót fújni, egyszerűen semmi sem riasztja vissza őket.

Az őrületbe kergetnek a meztelen csigák! Egész télen arra gondoltam, milyen jó lesz nyáron, hogy lesz egy kevés saját termesztésű zöldségem és gyümölcsöm. Erre tessék! Szedném le a gyönyörű, piros epret, erre látom, hogy hiányzik a fele. Rémes!

– háborog Laci, aki szerint egyszerűen túl jól érzik magukat a csigák nála, egyszerűen nincs ellenük csodafegyver. A sörcsapda már meg sem kottyan nekik, miután kiitták a legfinomabb barna sört, megindulnak a medence felé és kellemesen ejtőznek a medence falán, ami már tényleg tűrhetetlen.

Őrületbe kergetnek mindenkit… ez már tényleg pofátlanság a javából Fotó: olvasói

Nem jött be a barna sör, de igazából a világos sem, amit ajánlottak. Van néhány, aki belefullad, de nem jelentős mennyiség

– magyarázza a férfi, aki a búzakorpás megoldást is bevetette ellenük, de a sikerében bizonytalan, ugyanis a csigák, miután belakmároznak, elhagyják a helyszínt, így nem lehet tudni, valóban elpusztulnak-e tőle.

Kezdem feladni! Csak az marad, hogy össze kell őket szedni, de ettől kiver a víz. Olyan ragacsos a nyálkájuk, hogy alig bírom lemosni

– ecseteli Laci, aki már be is szerzett egy pár vegyvédelmi kesztyűt, de előtte még jöhet néhány lehetséges házi praktika, ugyanis nem fűlik a foga ahhoz, hogy esténként kesztyűben gyűjtögesse a csigákat, ráadásul elképzelni sem tudja, mihez kezdjen az összegyűjtött példányokkal.

Már a csodafegyverek kombinációjával is próbálkozott Fotó: olvasói

A legtöbben vízbe fojtják őket, vagy elviszik az erdőbe. Én nem szeretnék ezzel is pluszfeladatot, így kipróbálom még a sót és a tojáshéjat

– zárja Laci, aki az idei szezonban néhány szem epernél nem evett többet a saját terméséből, és úgy látja, hogy a vágyott sárgadinnyére még kevesebb esélye van, ugyanis már a palántákat is tarra rágták a kártevők.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás