Ilyet még biztos nem láttál: már a plafonról is meztelencsigák potyognak – videó

Ma már nem meglepetés, hogy brutálisan megnőtt a meztelencsigák száma, ám az annál inkább, hogy már az égből is ezek a károkozók potyognak. Mutatjuk, hogy kommandózik be a kertek legnagyobb ellensége a veteményesbe.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.06.07.
Módosítva: 2024.06.07.
csiga kártevő károkozó kert

A meztelencsigák inváziója miatt fáj a feje a legtöbb magyar kertésznek, ugyanis az elmúlt hetek kedvező időjárása miatt brutálisan megnőtt a számuk. A kerttulajdonosok elképesztő praktikákat vetnek be ellenük, ám a bosszankodás és a kármentés mellett néha azért arra is van idejük, hogy jót nevessenek ellenségükön. A Vegyszermentes kertek Facebook-csoportban Dóra osztott meg egy videót, melyet a kommentelők az idei legjobb csigás bejegyzésnek nyilvánítottak.

Meztelen csiga-01
A meztelencsigák megkeserítik a kerttulajdonosok életét az utóbbi időben Fotó: Nemeth Andras Peter

Dóra egyik nap a Mission: Impossible egyik jelenetébe csöppent, csak épp egy meztelencsiga volt a főszereplő. A csiga a teraszajtón kommandósként ereszkedett alá, hogy a kert veteményese felé vegye az irányt. Dóra megörökítette a nem mindennapi pillanatot és jót nevetett az eseten, hiszen bosszankodhat eleget, attól a meztelen csigák még az életünk részei maradnak.

Mission: Impossible-jelenet reggel a teraszajtóban. Végig ezzel a módszerrel ereszkedett le

 – írja Dóra a Facebook-csoportban, mely bejegyzés alatt több százan írtak hozzászólást. Természetesen a legviccesebbeket csokorba gyűjtöttük, íme!

„Horgászcsalinak tökéletes példány. Ezzel egy cápát is ki lehet fogni.”

„Az új Marvell-pókember-rész! A csigusz bosszúja!”

„Eddig a Tiéd a legjobb csigás poszt!”

„Tartottam volna a tálat tele sóval!”

Ezek szépen lassan világuralomra törnek, az tuti!

„Már várom a következő Marvel/DC filmet… A csigaember”

„Végigkínlódta óvatosan az akciófilmbe illő ereszkedést, erre egyből átküldted a másvilágra, gondolom.”

Elő a teniszütővel és lehet föld körüli pályára küldeni.

„Ez egy pókcsiga.”

„De bakker, ez még így aranyos is… Tök jó lett róla a videó, s nem is néz ki csúnyán rajta. Tényleg mint valami Mission: Impossible-film… Bár azért nem örülnék, ha alá kerülnék éppen, de én 3× megnéztem a videót, olyan frankó lett róla…”

Mivel a meztelencsigák valóban súlyos károkat képesek okozni a kerttulajdonosok által ápolt kertekben, valóban fontos tudni, hogyan lehet ellenük védekezni. A legkiválóbb praktikákról korábbi cikkünkben olvashatsz.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás