Időutazás a fővárosi fürdőkben, így strandoltak régen a budapestiek - Galéria

Ha nyár van és jó idő, akkor abban minden budapesti egyetérthet, hogy a legjobb a vízparton hűsölni. Így volt ezzel a főváros népe már a régi időkben is. Most retro képgalériában mutatjuk meg, hogyan strandoltak a budapestiek anno.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2024.06.12.
strandfürdő galéria retro Budapest strandolás

Palatinus, Csillaghegy, Gellért fürdő vagy Széchenyi fürdő – mindegy ki melyik budapesti strandra szavaz, abban az egyben megegyezhetünk, hogy a fővárosiak nyáron imádnak fürdőkbe járni. De ez nem csak most, hanem az elmúlt évtizedekben is így volt. 

Szeleczky Zita színművésznő a Palatinus Strandfürdőben, 1937-ben  Fotó: Fortepan / Bojár Sándor

Mindig is imádtak strandolni a budapestiek

Amíg nem voltak strandfürdők, addig viszont a természetes vizeknél kellett hűsölnie a budapestieknek, amit még mind a mai napig sokan szeretnek. A strand kultúra ma már olyannyira kinőtte magát, hogy az emberek nem is elégszenek meg egy hideg medencével és napozóággyal a partján. Sokan tízezreket képesek költeni arra, hogy Aqua Parkokba és igazi élményfürdőkbe mehessenek a családdal, ahol a legkülönbözőbb csúszdákon és medencékben élvezhetik a vizet. 

Ennek ellenére még mindig töretlen a népszerűsége a hagyományosabb strandoknak is, ahová megérkezve nem kell bonyolult beléptetőrendszereken belépni. Elég csak ledobni a holminkat, a hűtőtáskánkat és persze az elengedhetetlen, széfként működő törülközőt ráteríteni, s máris csobbanhatunk a hideg vízben. Ezek a strandok voltak régebben is a legnépszerűbbek, ami jól látszik az akkori fotókon is. A retro képeket végig nézve jól átjön az adott kor divatja, legyen szó fürdőruhákról vagy akár frizurákról, de azt is érdekes megfigyelni, hogy melyik budapesti strand hogy nézett ki a '30-as vagy akár a '60-as években. Képgalériánkkal most ön is elmerülhet a régi világban, megmártózva az igazi retro hangulatban. 

A budapesti strandok többsége már kinyitotta kapuit és várja a fürdőzni vágyókat, de az 1-2 kivétel is hamarosan kinyit, legkésőbb a június 22-i hétvégén. Így már nem kell sokat várnunk, hogy újra élettel teljenek meg a budapesti strandok.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás