Ezek az országrészek már elestek! - ez az oka

Az allergiás emberek egy része már alaposan szenved, ugyanis Budapest és Szeged térségében elsősorban a gombák spórái okoznak problémákat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.06.06.
melegedés spóra napsütés pollen allergia

Az esős napok utáni felmelegedés minden bizonnyal jó érzéssel tölt el, ha kinézel az ablakon vagy a szabadban sétálsz. Vannak azonban olyan körülmények, amelyekről nem szabad megfeledkezned.

Budapest és Szeged közelében kifejezetten magas lesz több pollen koncentrációja. Fotó: Időkép.hu

A csütörtöki melegedéssel együtt a pollenhelyzet is egyre inkább fokozódik, amit legjobban az allergiások érezhetnek magukon már június 6-tól. A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul és tovább emelkedhet. A csalánfélék virágporának mennyisége közepes szintet érhet el. A lórom és az útifű pollenje alacsony, helyenként közepes koncentrációban lehet jelen. A fák közül a hárs, a szelídgesztenye és a bálványfa pollenkoncentrációja az alacsony, helyenként a közepes tartományban alakul. A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes, helyenként magas szinten van jelen.

Budapesten a gombák spóraszáma kifejezetten magas, míg a pázsitfűfélék, az útifű és a családfélék pollenkoncentrációja közepes. Szegeden hasonló a helyzet, ott ugyanis a gombák magas spóraszáma mellett a pázsitfűfélék közepes és a csalánfélé közepes mennyiséget mutatnak. A két város közötti területen éppen ezért jóval nehezebb napok elé néznek az allergiások, mint a nyugati vagy a keleti országrészben, ahol ezek alacsonyabb koncentrációban vannak jelen.

Ami pedig a Köpönyeg előrejelzését illeti, június 6-án csütörtökön sok napsütésre számíthatsz. Északon még kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, melyek tovább rontják a kialakult helyzetet. Délutánra 27 és 32 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Pénteken is igazi nyári időben lesz részed. A kora esti órákban néhol kialakulhatnak záporok, erős, viharos széllökésekkel kísért zivatarok, melyek a polleneket szétroncsolva, még több nehézséget okoznak. Ha allergiás vagy és eddig vártál, akkor most épp itt az ideje, hogy felkészülj a közelgő nehézségekre.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás