Nemrég nyitotta meg kovácsműhelyét Zsolt, de máris hatalmas népszerűségre tett szert. A 25 éves fiú szeretettel készíti a munkáit.
Nemrég mutattuk be azt a 25 éves kovácsot, aki megnyitotta saját műhelyét és a szerszámait is magának készíti. Kéki Zsolt kitartása és akaratereje példaértékű. Egy ősi, kiöregedő szakmát választott, amit szívvel-lélekkel végez.
Olvasóink korábbi cikkünk nyomán rengeteg jókívánsággal árasztották el Zsoltot, aki nagyon hálás az elismerésekért és a jó tanácsokat is szívesen fogadja.
Az egyik legszebb szakma a tiéd. Irigykedem is, hogy gyakorolhatod!
„Ki-ki maga szerencséjének a kovácsa!”
Gratulálok, ez igen derék dolog!
„Szívvel, lélekkel csak így tovább. Gratulálok!”
Kislány koromban én is voltam kovácsműhelyben, az egyik barátnőm apukája volt a kovács. Nagyon tetszett, amit csinált. Ez már nagyon régen volt, körülbelül 60 éve. Gratulálok, sok sikert kívánok!
„Gratulálok! Csak így tovább! Szép szakma.”
További jó munkát kívánok!
„Sok sikert a magánéletben és a munkában is!”
Gratulálok! Nemes szakma!
„Még nem hallom a ritmust, az ütések közötti szünetben, de alakul. Gratulálok. Ritmusra még élvezheti is, ahogy kalapál. Minden kovácsnak saját zenéje van.”
Sok sikert a jövőbeli utadhoz!
„Gratulálok Neked! Példaértékű a videód! Remélem sokan kedvet kapnak tőled a szabadidő hasznos eltöltésére. Neked kívánok jó egészséget a további munkáidhoz!”
Zsolt szinte a fél gyerekkorát a kovácsműhelyben töltötte, mivel édesapja elismert kovácsmester; minden tanácsot szívesen fogad tőle, azonban már messze került a családi háztól és a saját szerencséjének a kovácsa. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Újszászon él a feleségével.
Minden egyes munkát, műveletet a legjobb tudásom szerint igyekszem elvégezni és addig gyakorolni, amíg jó nem lesz. Azzal a célkitűzéssel fogom meg mindig a kalapácsot és állok oda az üllőhöz, hogy a kovácsolást a régi, eredeti, igazi szakmai fogásokkal fogom végezni és ezáltal értéket tudok kiadni a kezeim közül
– mondta.
Zsolt a YouTube csatornáján mutatja be a munkáit:
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre