„Az egyik legszebb szakma a tiéd” – Rengetegen gratulálnak a 25 éves kovácsnak – Videó

Nemrég nyitotta meg kovácsműhelyét Zsolt, de máris hatalmas népszerűségre tett szert. A 25 éves fiú szeretettel készíti a munkáit.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.06.10.
kovács ősi mesterség szakma

Nemrég mutattuk be azt a 25 éves kovácsot, aki megnyitotta saját műhelyét és a szerszámait is magának készíti. Kéki Zsolt kitartása és akaratereje példaértékű. Egy ősi, kiöregedő szakmát választott, amit szívvel-lélekkel végez. 

Kéki Zsolt (Fotó: Hattyú Kovácsműhely)

„Gratulálok, ez igen derék dolog!”

Olvasóink korábbi cikkünk nyomán rengeteg jókívánsággal árasztották el Zsoltot, aki nagyon hálás az elismerésekért és a jó tanácsokat is szívesen fogadja. 

Az egyik legszebb szakma a tiéd. Irigykedem is, hogy gyakorolhatod!

„Ki-ki maga szerencséjének a kovácsa!”

Gratulálok, ez igen derék dolog!

„Szívvel, lélekkel csak így tovább. Gratulálok!”

Kislány koromban én is voltam kovácsműhelyben, az egyik barátnőm apukája volt a kovács. Nagyon tetszett, amit csinált. Ez már nagyon régen volt, körülbelül 60 éve. Gratulálok, sok sikert kívánok!

„Gratulálok! Csak így tovább! Szép szakma.”

További jó munkát kívánok!

„Sok sikert a magánéletben és a munkában is!”

Gratulálok! Nemes szakma!

„Még nem hallom a ritmust, az ütések közötti szünetben, de alakul. Gratulálok. Ritmusra még élvezheti is, ahogy kalapál. Minden kovácsnak saját zenéje van.”

Sok sikert a jövőbeli utadhoz!

„Gratulálok Neked! Példaértékű a videód! Remélem sokan kedvet kapnak tőled a szabadidő hasznos eltöltésére. Neked kívánok jó egészséget a további munkáidhoz!”

Zsolt magának készíti a szerszámait (Fotó: Hattyú Kovácsműhely)

„Értéket tudok kiadni a kezeim közül”

Zsolt szinte a fél gyerekkorát a kovácsműhelyben töltötte, mivel édesapja elismert kovácsmester; minden tanácsot szívesen fogad tőle, azonban már messze került a családi háztól és a saját szerencséjének a kovácsa. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Újszászon él a feleségével.

Minden egyes munkát, műveletet a legjobb tudásom szerint igyekszem elvégezni és addig gyakorolni, amíg jó nem lesz. Azzal a célkitűzéssel fogom meg mindig a kalapácsot és állok oda az üllőhöz, hogy a kovácsolást a régi, eredeti, igazi szakmai fogásokkal fogom végezni és ezáltal értéket tudok kiadni a kezeim közül

– mondta. 

Zsolt a YouTube csatornáján mutatja be a munkáit:

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás