Mágikus hétvégére számíthatsz – A Skorpió szorításába kerül a Hold

Varázslatos találkozásnak lehetsz tanúja, ha június 20-án éjszaka felnézel az égre. Merd magadat átadni a mágikus élvezetnek.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.06.20.
Módosítva: 2024.06.20.
Hold mágikus égi jelenség skorpió

Június 20-áról 21-ére virradó éjszaka igazi varázslat lesz látható az égen.  A Hold és a Skorpió csillagkép mágikus táncát láthatjuk az égen. 

A Hold a Skorpió csillagképbe vándorol Fotó: Pexels/Illusztráció

Hold a Skorpió ollói között

Érdemes az égre pillantani péntek estéről, szombatra virradó éjszaka, hiszen egy varázslatos találkozásnak lehetünk szemtanúi: a Skorpió csillagkép közé vándorol a Hold – adta hírül a Svábhegyi Csillagvizsgáló. Hajnali 01.03-kor a telő, 95 százalékos megvilágítottságú Hold mindössze 25 ívperccel lesz látható a 2,9 magnitúdós Pi Scorpii felett, ami nem más, mint, egy hármas csillagrendszer a Skorpió déli csillagképében, az olló csillagaival és a közeli Antaresszel, a Skorpió csillagkép legfényesebb csillagával  igazán káprázatos látványt nyújt.

mágikus hold
Ne hagyd ki a mágikus égi jelenséget Fotó: Pexels/Illusztráció

Izgalmas hétvége vár rád

A legszenvedélyesebb csillagjegy a Skorpió és a mágikus tulajdonságokkal felruházott Hold együttes energiái felrázzák az életedet. Az Astronet szerint feszült, de izgalmas hétvégét jelez a Skorpió Hold. Érdemes odafigyelnünk, de merjük átadni magunkat az élvezetnek, hiszen most hétvégén semmi sem sülhet el rosszul. 

Eperhold

Június 22-én hajnali 03.08-kor éri el az égitest a júniusi telihold fázist, amit eperholdként is emlegetnek. Az elnevezést azonban nem a színe miatt kapta, hanem a név az algonkin indiánoktól származik, akik Észak-Amerika keleti vidékein éltek és a nyár első teliholdjának idején szüretelték az epret. A mágikus estén a varázslatos telihold visszavert fényétől más égitest nem lesz látható, de szépsége minden bizonnyal kárpótól bennünket. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás