Óbuda elesett: gaztengerben úszik a kerület

Elgazosodott a III. kerület, az Aquincum környékén lévő toklászmező kifejezetten veszélyes a kutyák számára, de embernek se szép látvány.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.05.14.
Karácsony Gergely Toklászmező óbudai gaz Kiss László

Amíg Karácsony Gergely „csődpolgármester” munkaidejében Salgótarjánban és Tatabányán kampányol a DK-val, mert, mint mondta: „úgy állunk, hogy már erre is van idő”, addig a jelek szerint Óbudán senki sem vágatta le a gazt. A baloldal fémjelezte nemtörődömség nem újdonság, a DK-s Kiss László és a kerületi városvezetés sem kapkodta magát, hogy igényes közterületeket hozzon létre az óbudaiaknak, akár Karácsony helyett is. Így marad a balesetveszélyes toklászmező és a szélben lengedező, várost elcsúfító gaztenger, legalábbis június 9-ig, az önkormányzati választásokig.

Karácsony Gergely hivatalba lépése óta Budapest a gyomok fővárosa lett, Óbuda sem kivétel. Vagy ez is egy „méhlegelő” volna?  Fotó: F. R.

Érdekesen értelmezi a baloldal a zöldítést, a magát nagyon zöldnek hirdető és azzal kampányoló Karácsony Gergely a fővárosban a gyakorlatban is megmutatta, mit is jelent számára a zöldpolitika. A „csődpolgármester” ebben szintén egyesre vizsgázott, de elmehetne klímatudatosságot tanulni például a Belváros fideszes vezetéséhez, akik valóban érvényesítették az elmúlt években a kék- és zöldszemléletet.

Méteres gyom a járdaszigeten, ezt nevezi Karácsony Gergely zöldítésnek? Fotó: F. R.

 Óbuda idén már most úszik a gazban, Békásmegyer központját, az amfiteátrum és a Flórián tér környékét csak bátraknak ajánljuk. Nemcsak a gyerkőcökre kell emiatt különösen is figyelniük a szülőknek, a kutyások számára egy egyszerű séta sem biztonságos manapság. A gazdinak résen kell lennie, ha nem akarja, hogy a toklásztengerben megsérüljön a kutyája. 

Toklásztenger a lakótelepen – itt inkább ne sétáltassanak kutyát! Fotó: F. R.

Ezért jó, ha rendezett egy közterület

Úgy látszik, a DK-s Kiss Lászlónak sem fontos, hogy rendezett legyen a kerülete. Talán ő is Karácsonnyal kampányol vidéken. Pedig a közterületek gondozása kiemelkedő fontosságú a városi környezet szépségének, rendezettségének és lakhatóságának megőrzése szempontjából. A parkok, a zöldterületek ápolása és a tisztaság hozzájárul a lakók pozitív életérzéséhez. A jól karbantartott közterületek vonzóbbá teszik a várost, vonzzák a turistákat és javítják a gazdasági kilátásokat. Az esztétikus környezetnek pozitív hatása van a mentális egészségre is, csökkentheti a stresszt.

Méteres a gyom az amfiteátrumnál, ez a zöld inkább emeli a vérnyomást, semmint jóérzéssel tölt el 
Fotó: F. R.

Kiss László helyett dolgoztak a lakók

Bár a közterületek élhetővé tétele, fenntartása az önkormányzat és Kiss László, adott esetben Karácsony Gergely feladata lenne, az óbudaiak már korábban is beleuntak, hogy minden nap könyörögjenek a polgármesternek, hogy az tegye a dolgát a fizetéséért. A lakosok közül többen már tűrhetetlennek tartották a kerület elhanyagolt állapotát. Ennek eredményeként maguk vágták le a füvet, nyírták meg a bokrokat és ültettek virágokat, ágyásokat közterületeken.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás