Milyen árakkal kalkulálhatunk ezen a héten? Utánanéztünk az Árfigyelőn!

A tejfölös uborkasalátához, a pörkölthöz és a limonádéhoz szükséges alapanyagok legjobb árait is megkerestük az Árfigyelőn. Megmutatjuk, mi hol a legolcsóbb és mennyibe kerül a szezon sztárja: az eper.



Megosztás
Szerző: Oszlányi Gyöngyvér
Létrehozva: 2024.05.23.
Módosítva: 2024.05.23.
Árfigyelő zöldségek tejtermékek gyümölcs

Vásárlás előtt érdemes körülnézni, hogy mindent a legkedvezőbb áron szerezhessünk be. A Metropol most is megnézte az online árfigyelő rendszerben, hol vannak a legjobb élelmiszerárak. Vásárlási körképünkben az Aldi-, az Auchan-, a Lidl-, a Penny- és a Tesco-üzletlánc által forgalmazott sajt, tej, sertéshús és szárnyashús, paradicsom, banán, alma, citrom és a szezon kedvence, az eper árai között böngésztünk ezen a héten. Az Árfigyelővel akár tízezreket is spórolhatunk a hétvégi bevásárlásnál.

 Az Árfigyelővel sokat spórolhatunk / Fotó: Ljupco Smokovski (Illusztráció)

Nézzük, hol vannak a legkedvezőbb árak!

  • A trappista sajtok ára csökkent az elmúlt hetekhez képest. A Riska félzsíros tömbsajt 1779 Ft/kg-ért az Auchan kínálatában a legolcsóbb. 
  • A tejek közül kétfélét néztünk meg. A Dunatej 2,8 százalékos UHT-tej 229 Ft-ért a Pennyben és a Parmalat 2,8 százalékos EST-tej ára az Auchanban volt a legkedvezőbb: utóbbi 299 Ft-os áron.
  • A tejföl sem maradhat ki a listánkból. A 450 grammos kiszerelésű, 20 százalékos tejfölök piaca kiegyenlített ezen a héten és szinte mindenhol ugyanazt a 455 forintos árat találtuk az Auchanban, az Aldiban, a Lidlben, a Sparban és a Pennyben.

A hústermékek közül a csirkemell és sertéscomb árát néztük meg:

  • A Tesco kínálatában az egykilós friss pultos csirkemellfilé ára lejjebb ment és már 1349 Ft-os áron kapható.
  • A sertéscomb a hétvégi grillezéshez is jól jön. A pultos, csont nélküli comb a Tescónál 1559 Ft-ért vásárolható, míg az Auchan a vákuumcsomagolt változatát 1599 Ft-ért adja.
A hétvégi bevásárlásnál érdemes előre megnézni, hol találhatók a legjobb árak / Fotó: Davizro Photography (Illusztráció)

Zöldségek közül a jó saláta-alapanyagok árait néztük meg és a szezon kedvenc gyümölcseiből válogattunk:

  • A  paradicsom ára újra csökkent a múlt hetihez képest, a fürtös paradicsom az Aldi kínálatában a legjobb: 599 forint egy kiló.
  • A kígyóuborka az Auchanban a legolcsóbb, 178 Ft darabja. 
  • Jó hír, hogy a citrom ára csökkent a múlt hét óta. A legkedvezőbben 598 Ft-ért az Aldiban vehetünk egy kilót. Limonádéhoz ezek a lédús citromok a legjobbak.
  • A banán ára viszont emelkedett múlt hét óta, 598 Ft-ért az Auchan és a Lidl kínálja. De sebaj, itt vannak végre a friss hazai gyümölcsök!
  • A földieper a szezon kedvence és az ára is egyre kedvezőbben alakul. Az Auchan üzleteiben találtuk meg a legjobb árat. Az 500 grammos kiszerelés 898 forintos áron kapható. Kilós ára 1796 forint, ami jóval olcsóbb, mint a többi üzletben.
  • Az alma ára változott a múlt héthez képest. Az Pennyben kapható Idared alma kilója 379 forintért a legolcsóbb, de az Aldi piros almája 399 forintos kilós ára is kedvező, amiből még isteni almás pitét is tudunk készíteni.

Az Árfigyelő továbbra is hasznos ajánlatokkal segít a vásárlóknak. Érdemes rendszeresen figyelni az árakat az Árfigyelő honlapján, mert így jól és gazdaságosan tudunk vásárolni. 

Az online árfigyelő rendszer – más intézkedések mellett – több mint tizedére törte le az élelmiszer-inflációt. A kormány döntésének köszönhetően az online Árfigyelő 2024-ben is nagy segítség a magyar családok számára, így a Gazdasági Verseny Hivatal (GVH) által működtetett rendszer továbbra is biztosítja az árak összehasonlíthatóságát és hozzájárul az árak folyamatos csökkentéséhez. 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás