Elsőként próbáltuk ki a vadiúj soroksári erdei bringaparkot - ma adják át





Szombattól Budapesten belül is tekerhetsz erdei pályán.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.04.06.
bringapark Soroksár Bese Ferenc Parti András megnyitó

A hagyományos bicikliparkokkal ellentétben nemcsak síkban, hanem jelentős szintkülönbséggel, terepelemeken próbálhatod ki magad: épített pályaelemek, döntött kanyarok, elnyújtott hullámok, akadályok és ugratók, azaz minden olyan megtalálható a soroksári erdei bringaparkban, amit egy vérbeli cangás szívesen kipróbálna.

Így indul az egyirányú, 500 méter hosszú pálya. Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Ha valaki végre kiszabadulna a betondzsungelből és a természetben hódolna szenvedélyének, de nincs rá ideje, hogy messzire utazzon, ideális választás számára a soroksári biciklipark, mely erdei pályájának köszönhetően egyedülálló szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Metropol munkatársa már a megnyitó előtt végigtekerhetett az 500 méter hosszú, fákkal szegélyezett, homokos, kavicsos, egyirányú pályán. Az indulást egy fa rámpáról kezdtük, onnan pedig a kaviccsal felszórt útvonalon haladva igyekeztünk minél gyorsabban repeszteni. A közeli bokrok és fák miatt a bukósisak kötelező, arról nem is beszélve, hogy könnyen megcsúszhatsz, ezért ideális a terep, mielőtt egy hegyi kerékpárútra vállalkozol.

A rámpákat is érdemes kipróbálnod. Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Ha kellően rutinosnak érzed magad, néhány kör után akár az épített elemeket is kipróbálhatod, amitől még izgalmasabb az egész, hiszen más ívet jársz be és más lendülettel gurulsz. Mindezt pedig az április 6-án szombaton 10 órakor kezdődő megnyitó után megteheted. A megnyitó házigazdája a négyszeres olimpikon hegyikerékpáros, Parti András, aki a kezdetektől ennek a remek parknak a megépítése mellett állt.

Parti András soroksári lakos, kedves barátom fémjelzi a megnyitót, aki az ötletektől a megtervezésen át a kivitelezésig mindenben segített

- hangsúlyozta Bese Ferenc, Soroksár polgármestere. A megnyitón lesznek ügyességi versenyek, valamint a rendőrség közreműködésével közbiztonsági előadások is, hogy a bicajosok minél jobban megismerhessék a kerékpársport szépségeit, legyen szó akár a bringaparkban, akár a közúton való közlekedésről.

A parkot hamarosan további elemekkel bővítik majd. Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Ha pedig amiatt aggódsz, hogy a bringapark létrehozása egy erdő részleges kiirtásával járt, ki kell ábrándítsunk: számoltak vele, hogy az ottani élővilág körforgásába a lehető legkevésbé avatkozzanak be.

Az elhelyezkedése úgy lett kiválasztva, hogy a lehető legkevesebb fát kelljen kivágni, valamint a pálya nyomvonalának megtervezésekor is figyelembe vettük a területi adottságokat.

– mondta a polgármester az erdőterületről, melyet a Pilisi Parkerdő szakemberei tartanak karban. A cél a park kialakításával leginkább az volt, hogy segítsék a sportolni, főként kerékpározni vágyókat. Talán épp ennek köszönhető az is, hogy hamarosan még több elemmel bővítik a parkot.

A közeli fák és bokrok miatt igazi erdei hangulatban bicózhatsz. Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Tervezzük a park kiegészítését is egy erdei futópályával, valamint egy gördeszka és bmx pályával, melyet minden bizonnyal szívesen használnak majd a fiatalok

– árulta el a Metropolnak Bese Ferenc polgármester a XXIII. kerületi létesítményről, mely a Temető sor és az Ugarszél út között, a Pesterzsébeti-erdő mellett található.





 





Ezeket olvastad már?
"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás