„Pánikba estem, mert tudtam, hogy a férjem fent van” – Megszólalt a visegrádi hoteltűz egyik vendége





Ágnes férje éppen az emeleten volt, amikor kigyulladt a szálloda.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.03.11.
Módosítva: 2024.03.12.
leégett Hotel Silvanus Visegrád szálloda tűz

Mint arról lapunk beszámolt, hátborzongató tűzeset történt március 9-én, szombat délelőtt: a lángok a visegrádi Silvanus Hotel negyedik emeletén csaptak fel, majd pillanatok alatt továbbterjedtek. Az épület szinte teljesen leégett, azonban az embereket sikerült kimenekíteni.

A tűz percek alatt továbbterjedt, Ágnes és családja kimenekült az épületből (Fotó: Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Egy többgyermekes édesanya és nagyszülő, Kopárné Both Ágnes is itt pihent családjával az eset idején, így közvetlenül a tragikus események középpontjába került. Mint azt lapunknak elmesélte, férje születésnapját akarták ott tölteni: 

A férjem születésnapját mentünk ünnepelni 17-en, négy szobát foglalt a családunk. Meglepetés lett volna, ő nem tudta, hogy jönnek a gyerekek is, a lányom egyenesen Amerikából érkezett. De mire ők odaértek, már nem tudtak bejönni, lángokban állt az épület

– mesélte a Metropolnak Ágnes. Elmondta, hogy a történtek előtt még vidáman megreggeliztek, a vacsorához pedig már kikérték a 17 fős asztalt.

„9 óra után fejeztük be a reggelit. Én lent maradtam a hallban, a férjem viszont felment a harmadik emeleti szobánkba. A tűzjelző 9:45-kor szólalt meg, miközben őt vártam.

De erre nem is reagáltam először. Viszont feltűnt, hogy pár perc múlva elkezdtek az emberek ész nélkül rohanni, volt, akik fürdőruhában, köpenyben. Akkor mondták, hogy mindenki azonnal hagyja el a szállodát, mert tűz van

– mondta a szemtanú.

Pánikba estem, mert tudtam, hogy a férjem fent van. Fel is hívtam, hogy ég a szálloda. Én lementem az udvarra, ahol akkor már sokan voltak, az épületből pedig dőlt ki a füst. Leért a férjem is, minket pedig kitereltek a parkolóba, borzalmas látvány volt. Jöttek is a tűzoltók, a mentők meg a helikopter

– sorolta. Az emberek közül sokan egyenesen a medencéből menekültek ki. 

„Volt, aki pici gyerekkel, vizesen, a medencéből szaladt ki, papucsban és törölközőben. Én is egy szál rövid ujjúban voltam” – sorolta. A szálloda is azonnal a segítségükre sietett, hordták ki a plédeket, vizet osztottak, míg a tűzoltóság leterelte őket az épület elől.

Akkor már nagyon fojtó volt a szag. A furcsa az volt, hogy pár perc alatt végigment a tűz, pedig először csak az épület eleje füstölt. Olyan 20 perc után már a szálloda másik oldalán is felcsaptak a lángok.

„Ekkorra értek oda a gyerekeim, akik azonnal vették ki a bőröndből a ruhákat azoknak, akik fáztak. Aztán mikrobuszok érkeztek, amivel egy iskolába szállították el az embereket” – mesélte Ágnes. Azt is elmondta, hogy a szervezés példaértékű volt, azonnal levest, teát, szendvicseket és pogácsát kaptak. 

Ágnes és családja késő délután ment vissza a helyszínre, a látvány egyszerre volt szomorú és hátborzongató.

Egy tűzoltó és egy rendőr kíséretében a családból egy ember felmehetett azokba a szobákba, ahova be lehetett jutni, segítettek összepakolni a cuccokat. Beöltöztettek tűzoltóruhába és -sapkába. Siralmas látvány volt: mindenhol csorgott a víz, majdnem bokáig ért, néhol le volt szakadva a mennyezet

– mondta szomorúan. Ők megúszták: a szobájuk a tűzvédelmi ajtó túloldalán volt, így nem esett bajuk. Egy ismerősük azonban a negyediken szállt meg: nekik minden holmijuk porrá égett.

Ágneséket megtörték az események:

„Annyira megviselt minket, hogy estére úgy éreztem magam, mint akit összevertek. Emlékezetesre akartuk ezt a születésnapot, de nem így. Viszont a szálloda példaértékűen cselekedett. A bejelentkezésünkkor a férjemnek írtak egy ajándéklevelet. Írtam nekik a tűz után, hogyha megvan, akkor szeretném eltenni. Ők még ezekben a borzalmas napokban is visszaírtak, hogy megkeresik, és remélik, hogy találkozunk még” – mondta Ágnes a Metropolnak.





 





Ezeket olvastad már?
"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás