Kiakadtak az óbudaiak: valaki roncsautóba zárt egy kutyát!





Tehetetlennek érzik magukat az óbudaiak, miután napok óta egy, ráadásul iskola előtt álló roncsautó miatt kell aggódniuk. A helyiek szerint a totálkáros járműben egy kutyát tartottak fogva, ám hiába jelezték a tulajdonosnak, nem biztosított rendes körülményeket az állatnak. Egészen idáig.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.02.16.
Módosítva: 2024.02.16.
roncsautó magániskola totálkáros Óbuda

Úgy tűnik, lassan a roncsautók fővárosa lesz Budapest! Nemcsak Újbudán, vagy épp Zuglóban, hanem már Óbudán is totálkáros jármű miatt aggódnak a helyiek. 

Totálkáros roncsautó miatt fújtak riadót Óbudán /
Totálkáros roncsautó miatt fújtak riadót Óbudán Fotó: Máté Krisztián

A mostani autó históriája még rémisztőbb, mint hinnénk. A környéken élők beszámolója szerint egy Nánási úti magániskola előtt napok óta parkoltatja a totálkáros járművet egy illető, és ha mindez nem volna elég, elvitetni sem akarja a korábban kutyaházként használt roncsot.

„Egy kutyát tart bezárva”

Eleinte senki nem figyelt fel a narancssárga, elöl totálkárosra zúzott autóra a Nánási úti magániskola előtt, hiszen ki gondolta volna, hogy ha egyszer jobban megnézi, szokatlan látvány fogadja. Az autóval a tulajdonosa február második hetében, hétvégén karambolozott. Egy ideig mindenki abban reménykedett a forgalmas útszakasznál lévő jármű kapcsán, hogy elvitetik – ám amikor ráeszméltek, hogy a közeljövőben ez nem fog megtörténni, kezükbe vették az ügyet. Ekkor szembesültek a borzalmas látvánnyal.

A környéken lakók közül S. Gábort is zavarja a kutyaházként újrahasznosított roncsautó. A férfi az egyik óbudai csoportban fakadt ki nemrég emiatt. 

A Nánási úti magániskola előtti parkolóban pár napja áll egy cseh rendszámú összetört autó, amiben a tulajdonos egy kutyát tart bezárva

 – fogalmazott bejegyzésében a férfi.

A tanárok hívták a rendőröket

A roncsautó a bezárt kutyával a magániskola oktatóinak is szinte rögtön szemet szúrt. Ők és a hozzájuk járó gyerekek is megsajnálták az ebet, ezért kihívták a rendőröket és felkutatták velük a kutyaház-autó tulajdonosát.

Az illető azt állította, hogy semmi gond, a kutyának van mit enni-inni, és néha meg is sétáltatja” – idézte fel Gábor, mit tudott meg a tanároktól, amikor kihívták a rendőröket.

A férfi és a lakók úgy érzik, tehetetlenek, a kutyát ugyanis a szemle után visszazárta a tulajdonosa a roncsautóba. Gábor főleg azért aggódott a kutya miatt, mert hamarosan melegebb lesz az időjárás, az eb pedig szenvedni fog odabent, nem beszélve a nyárról, amikor az autóban érvényesülő üvegházhatás miatt el is pusztulhat a jószág. 

Tényleg nincs olyan szervezet, amelyik tudna ebben segíteni? Ha láncon tartom a kutyát, vagy nyáron a kocsiban hagyom, az állatkínzás, de ez nem?

– zárta bejegyzését a férfi.

A kutyát azóta elvitték a kinevezett kutyaház-autójából. Már csak szőrmés pléd jelzi, hogy egyszer ott volt /
A kutyát azóta elvitték a kutyaház-autóból. Már csak a szőrmés pléd és kutyaszőr jelzi, hogy egyszer ott volt Fotó: Máté Krisztián

Elvitték a kutyát

A környéken élők összefogásának végül meg lett a hatása: a totálkáros járműhöz a Metropol stábja is elment, és bár ottjártunkkor az autót még láttuk, szerencsére a kutyát végül kimentette a gazdája. A helyieknek a jármű elszállításáért még küzdeniük kell. Az ügy kapcsán kerestük a kerületi rendőrséget, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás