Heti Top 5: Óriási „Mentsük meg!” akció a Lidlben





Ezen a héten a Lidl akciója, az 1-es villamosra beköltöző hajléktalan, illetve az 50-es villamoson megtámadott férfi esetére voltak a leginkább kíváncsiak a Metropol olvasói.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2024.02.18.
lidl villamos HÉV hajléktalan akció

Úgy tűnik bevált a Lidl élelmiszerlánc legújabb húzása, aminek lényege, hogy aki jókor megy vásárolni, megtalálhatja a kasszák közelében elhelyezett „Mentsük meg!” feliratú polcokon a külsőleg már nem tökéletes, vélhetően kevésbé friss, de még fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket, 3 és fél kilós egységcsomagban. A megkülönböztetett tárolókban rendkívül kedvező áron, csupán 399 forintért lehet megvásárolni ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket. 

3,5 kiló zöldség, gyümölcs kis szépséghibával, 399 forintért a Lidlben (Olvasói fotó)

Hálókocsi a villamoson

Tömegközlekedés közben az ember gyakran fut bele érdekes történetekbe, ám az egyik olvasónk egy olyan fotót küldött, ami még a bejáratott fővárosiaknál is felkeltette a figyelmet. Egy budapesti nő február 10-én juttatott el szerkesztőségünkbe egy levelet, arról amit tapasztalt. Erikának a hétvégi pihenés helyett korán kellett kelnie, és hajnalban útnak indulnia Újbudáról a pesti oldalra. A megszokott útvonalon járt, amikor a Kelenföldi vasútállomásnál, az 1-es villamoson egy rendhagyó utazót pillantott meg: egy hajléktalant, aki hátradőlve, két ülés között pihent meg, a fejét pedig betakarva elszigetelte magát a villamoson belüli zajoktól

Beköltözött az 1-es villamosra egy hajléktalan (Olvasói fotó)

Félholtra verték a hőst

Az 57 éves N. Ferenc vélhetően sosem felejti el azt a napot, amikor hősként viselkedett az 50-es villamoson, amibe csaknem belehalt. A férfi dolgozni indult, amikor a kora reggeli órában észrevette, hogy egy 3 fős társaság ki akar rabolni egy utast és ezt szóvá tette. A trió erre erőszakkal válaszolt, nekiesett Ferencnek. A férfit alaposan összevertek, többek között egy vascsővel ütöttek, és nemcsak félmillió forintnyi értékétől fosztották meg, hanem majdnem belehalt a bátorságába. A történteket a férfi barátnője mesélte el a Metropolnak.

Ferenc csaknem belehalt a hőstettébe az 50-es villamoson (Fotó: Máté Krisztián)

Polgárőrök járőröznek a HÉV-en

Óriási felháborodást váltott ki a kerepesi HÉV-en történt támadás, amikor két részeg ukrán férfi egy magyar nőt zaklatott, aki az édesapját hívta segítségül. Az apuka egy késsel érkezett és az egyik támadót meg is sebesítette. Nem ez volt az első támadás ezen a járműszakaszon, ezért az eset után a kerepesi polgárőrök úgy döntöttek, bekeményítenek, és fokozott szolgálattal fogják biztosítani a HÉV-szerelvények biztonságát. A kezdeményezés már néhány nap után sikeresnek bizonyult. 

Kemény estéink vannak, mert nagyon sok sötét alakkal találkozunk az éjszakai szolgálatunk alatt. Az elmúlt napokban többször is belénk álltak, lökdöstek, fenyegettek, ordítottak velünk a HÉV-en tivornyázó drogosok, de mi nem ijedünk meg, leszállítjuk őket, vagy ha nem mennek, rendőri intézkedést kérünk. Sőt, arra is volt eset, hogy megpróbáltak minket megvesztegetni

– mondta az egyik polgárőr, János

A polgárőrök munkája gyorsan eredményt hozott (Olvasói fotó)

Kapucnis rém fenyegette meg a fiút

Még el sem felejtettük a gödöllői HÉV-en történt legutóbbi botrányt, ám azonnal újabb eset borzolta a kedélyeket ezen a vonalon. Az újabb rémtörténetet egy aggódó édesanya osztotta meg egy helyi csoportban, ahol leírta: egy rejtélyes, kapucnit viselő rém támadta meg a fiát. A kapucnis, vélhetően drog hatása alatt álló alak előbb pénzt kért a fiútól, ám mivel az nem tudott neki adni, megpróbálta megverni.

Egyre több támadás történik a különböző HÉV-járatokon (Fotó: Cabello Kristóf)




 





Ezeket olvastad már?
10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás