Elszabadult a pokol a budapesti villamoson: csoda, hogy él Ferenc





Pokoli fájdalmakat kell megélnie egy hős idős férfinak, aki kora ellenére kiállt egy utastársa mellett az 50-es villamoson. N. Ferenc épp dolgozni indult az egyik hajnalon, amikor megtámadta, vascsővel fejbe verte, majd kirabolta őt egy háromfős banda. A férfi most beszélni is alig tud.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.02.12.
Módosítva: 2024.02.12.
bandatámadás villamos segítség

Az 57 éves férfinak, N. Ferencnek átlagosan indult a szombat hajnal. Felkelt, megitta a kávéját és elindult dolgozni. A piaci árus a szokásos útvonalán haladt: felszállt az 50-es villamosra, ám a munkahelye helyett a kórházban kötött ki.  

Háromfős banda fosztogatott az 50-es villamoson, majd összeverte az egyik idős utast /
Háromfős banda fosztogatott az 50-es villamoson, majd összeverte az egyik idős utast / Fotó: Máté Krisztián

Ferenc szombat reggel 6 órakor, azaz február 10-én a villamoson ülve figyelt fel rá, hogy három férfi egy másik, szintén férfi utastársát próbálta kirabolni. Az értékeit követelve kötekedni kezdtek az utassal, mire az idős férfi igazi hőstettet hajtott végre: szembeszállt a hozzá képest túlerőben lévő, háromfős bandával.  

„Odament segíteni a férfinek, szó szót követett, és elkezdtek verekedni” – kezdte el mesélni a nemrég történteket párja helyett P. Mónika. Ferenc ugyanis nyolc napon túli sérülést szenvedett, beszélni sem tud.  

„Vascsővel fejbe vágta!” 

Amikor az 50-es villamos megállt a Lajosmizsei sorompó megállóban, Mónika párját a banda egyik tagja lerángatta magával a járműről.  A vérszemet kapott banda többi tagja sem hagyta őt: ők is leszálltak – ezután szabadultak el az indulatok, ami majdnem Ferenc halálát is okozta.  

Egyikük vascsővel fejbe vágta a páromat, ekkor a földre került, majd mind a hárman elkezdték rugdosni őt!

– idézte fel Mónika.  

Ütötték, ahol érték az idős férfit: a fejét és a mellkasát ököllel verték. Ferenc megmentette az utast a villamoson, de hőstettéért komoly árat fizetett: nemcsak félmillió forintnyi értékétől fosztották meg, hanem majdnem belehalt a bátorságába.

„Cserbenhagyta!” 

„Ha nem áll meg két autós mellettük, akkor halálra verik a párom! Lehet, vérbe fagyva találták volna meg, iratok nélkül, és én se tudtam volna, hogy hol keressem. Ők ordítottak a bandára, hogy hagyják abba. Erre elszaladtak” – folytatta Mónika, hozzátéve: a férfi, akit a villamoson védett meg, szintén elment.  

Cserbenhagyta, pedig megmentette őt, ráadásul azt hallottam, biztonsági őr!

– húzta alá Mónika. 

A párjához az autósok hívtak mentőt. Már otthon van, de mozdulni is alig bír. Csoda, hogy él.  

„Alig eszik, a feje be van dagadva, a felső fogát kirúgták. Mindkét szemén monokli van, fáj a mellkasa. Ráadásul az orra vérzik időként. Csak fekszik egész nap” – részletezte szomorú hangon Mónika, hogy van most a kedvese.  

Ferenc hőstette majdnem az életébe került. Súlyos sérüléseket szerzett /
Ferenc hőstette majdnem az életébe került. Súlyos sérüléseket szerzett /Fotó: Olvasói fotó

Szerelmük zálogát keresik 

A nő a történtek után az egyik budapesti Facebook-csoportban fakadt ki, a párjával történtek miatt.  

„A páromat az 50-es villamos Lajosmizse-sorompónál megverték és kirabolták, elvitték az iratait. Esetleg ha valaki megtalálja, kérem, juttassa le hozzánk. Megköszönnénk” – fogalmazta meg posztjában Mónika. 

A rendőrség eljárást indított, a család az ellopott tárgyakat keresi: Ferenc óráját, pénzét és ami Mónikának a legfontosabb, szerelmük zálogát, Ferencnek az ezüst nyakláncát.  

Azt az egyet nagyon sajnálom. Az ezüst nyakláncot hét éve vettem neki az 50. születésnapjára ajándékba. Ő az életem szerelme, mindig magán hordta. Remélem, legalább ezt az egyet visszakapjuk

– zárja bizakodva szavait Mónika.  

Hajsza az elkövetők ellen 

Kerestük a rendőrséget a történtek miatt. Válaszukban azt írták, hogy az 50-es villamoson előzetes szóváltást követően egy férfi többször megütött és megrúgott egy utast, majd elvette tőle a mobiltelefonját. 

„Az elkövető az Üllői út–Hofherr Albert utca kereszteződésében le akart szállni a villamosról, ekkor a sértett segítségére sietett egy férfi, akit az elkövető szintén többször megütött és megrúgott. Ezt követően az elkövető az utas segítségére siető férfitól elvette az óráját és a telefonját, majd elmenekült” – közölték.  

A BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitányság rablás miatt rendelt el büntetőeljárást, mely során a rablás feltételezett elkövetőjét azonosította és ellene elfogatóparancsot adott ki.  





 





Ezeket olvastad már?
Az Androidosok dühöngenek: újabb hasznos funkciókat vettek el tőlük

Az Androidosok dühöngenek: újabb hasznos funkciókat vettek el tőlük

Emberölés Miskolcon: holttestet talált a rendőrség

Emberölés Miskolcon: holttestet talált a rendőrség

Megrázó fordulat a szentesi emberölés ügyében: holttan találták a gyanúsítottat

Megrázó fordulat a szentesi emberölés ügyében: holttan találták a gyanúsítottat

Borzasztó baleset Csepelen: tarolt a HÉV

Borzasztó baleset Csepelen: tarolt a HÉV

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás