Megtaláltuk az igazi Etust a híres Szomszédok-házban





Kirobbanó egészségnek örvend a Szomszédok igazi Etusa. Az asszony éppen abban a gazdagréti lakásban él, ahol annak idején a teleregényt forgatták. A Metropolnak örömmel elmesélt néhány kulisszatitkot, és azt is elárulta, milyen kapcsolatot ápolt a teleregény színészeivel.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2024.01.21.
Módosítva: 2024.01.22.
szomszéd teleregény szomszédok forgatás

Megtaláltuk az igazi Etust. A szépkorú asszony a Csíkihegyek utca 1. szám alatt, vagyis éppen abban az épületben lakik, ahol a híres teleregényt, a Szomszédokat forgatták 1987-től. A Magyar Televízió az első hosszabb időt megélt hazai szappanopera kedvéért az első emelet mindhárom lakását megvásárolta a kitalált Takács, a Mágenheim és a Vágási család számára.

Etus a lakásába is beengedte a Szomszédok stábját – Fotó: Cabello Kristóf

Az épület akkori lakói vegyes érzésekkel emlékeznek vissza a heti egy-két napot igénybe vevő forgatásokra. Van, aki szerint megkeserítette az életüket, hogy a stábtagok kiterítették a kábeleket, és időről időre akadályozták a közlekedésüket, hogy ne másszanak bele a felvételekbe, mások azért nehezteltek, mert az éjszakai forgatások alkalmával az utcán felállított reflektorok bevilágítottak a lakásukba. A Vágási-lakás feletti közvetlen szomszéd szívélyesen fogadott minket, és örömmel mesélt élményeiről. Sebes Józsefné, leánykori nevén Tóth Etelka büszkén elárulta: egy érdekes véletlennek köszönhetően történetesen Etus a beceneve. Pontosan az, mint a széria egyik főszereplőjének, a keramikusnak, Julcsi nagymamájának.

A teleregényben Lantos utcának hívták a Csíkihegyek utcát – Fotó: Cabello Kristóf

Egy lényeges különbség van köztem és Csűrös Karola művésznő karaktere között. Magam is imádom a kerámia dísztárgyakat, amikkel tele a lakásom, ám magam nem vagyok keramikusművész, a Vasedényben dolgoztam boltvezetőként

– nevetett vendéglátónk, akitől megtudtuk, hogy a házban az egymás alatt elhelyezkedő lakások elrendezése azonos, ezért kijelenthető, hogy Vágásiék Etuséhoz hasonló ingatlanban töltötték a mindennapjaikat. Az asszony egyébként az épület első lakója volt. Természetesen rendszeresen találkozott a stábtagokkal, mi több, előfordult, hogy kisebb szívességeket tett nekik. 

Becsengettek, ha szükségük volt egy üvegre vagy egy pohárra, mert éppen hiányzott a kelléktárukból. Nagy élmény volt, hogy az egyik jelenetet is nálam vették fel, amelyben Mágenheim doktor ellátott egy rosszul levő gyereket. Megkértek, hogy főzzek egy kávét, amit végül a felvételen egy színész nyújtott át neki. A csészét máig nagy becsben tartom

 – mosolygott Etelka.

„A szobám használatáért gázsit is kaptam. Az összegre már nem emlékszem, de arra igen, hogy jól jött a háztartásba. Komoly pénznek számított” – mesélte a nyugdíjas asszony.

Etus a legjobban Lenke nénit, azaz Komlós Jucit kedvelte.

Egy tüneményes hölgy volt. Egyszerűen képtelenség volt neki előre köszönni. Egyáltalán nem voltak sztárallűrjei. Persze nagyon kedves volt Csűrös Karola, azaz Etus is. Mindig érdeklődött a családról, mert nagyon szerette a gyerekeket. Egy igazi színésznő volt, de mellette ember is

 – idézte fel emlékeit Etelka.

Etus kávét főzött Kulka Jánosnak, vagyis Mágenheim doktornak – Fotó: Cabello Kristóf

Etus elárulta: a lakásában a Szomszédok befejezése után eltelt évtizedekben lecserélte a bútorzatot. Az épületben is történtek változások, például újrafestették a falakat.

„A házban eredeti többek között a folyosók pvc-burkolata, a lépcsőkorlátok és a lift” – tudatta Sebes Józsefné, és hozzátette: a Szomszédok-turizmus máig létező jelenség.

Rendszeresen érkeznek csoportok, hogy megnézhessék, hol zajlottak a forgatások. Én szívesen beengedem őket, hogy fényképeket készíthessenek magukról a folyosókon

 – árulta el Etus.

Etus kedvelte „Etust” – Fotó: Bors/MTI

 

 


 


 


 





 





Ezeket olvastad már?
Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás