Kutyáját választotta barátnője helyett: kétségbeesve kér segítséget az autójában élő, Pest vármegyei férfi

Axelről és Chenről nemrégiben jó híreket közöltünk, azonban kiderült, hogy az elválaszthatatlan kutya-gazda páros sorsa nem fordult jobbra, sőt a férfi és társállata egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül. A kapott munka-, illetve szállásígéretük hazugságnak bizonyult, helyette számos szélhámos és nyerészkedő próbálkozott náluk.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2023.12.01.
kutya Tápiószele malamut felelős állattartás

November elején adtunk hírt Axelről, aki szerint a felelős állattartás sokkal komolyabb dolog, mint azt a többség gondolja, ezt azzal is bizonyította, hogy a fedél nélküliséget választotta, amikor elköltözött barátnőjétől, aki nem tudott a kutyájával, a kutyás léttel megbarátkozni. A férfi és kutyája azóta a gazdi kocsijában élnek Tápiószelén. Cikkünk hatására sokan jelentkeztek, hogy a kutya-gazdi párosnak segítsenek, és úgy is tűnt, hogy mind a munka, mind a szállás kérdése megoldódott, ám ez mégsem volt igaz. 

Chen, az alaszkai malamut már egy hónapja egy autóban lakik a gazdájával  Fotó: Axel

Sopronba mentem, egy alkalmi építőipari munkát ajánlottak és mondták, hogy a kutyámat is vihetem, szállást biztosítanak. Nagyon örültem neki, gondoltam, a keresett pénz elég lesz, hogy kikerüljünk a nem túl rózsás helyzetünkből

– fejtette ki Axel, aki elmondta, hogy mikor megérkezett a hűség városába, megdöbbenve tapasztalta, hogy a megbeszélt helyen senki sem volt. Három órát várt hiába, hívta őket többször is, azonban azóta sem tudja elérni a kamu munkaadót.

„Nem igazán értem, hogy ez miért volt jó valakinek, ezzel csak nehezebb helyzetbe hozott minket, még kevesebb pénzem maradt, és kezdek a tartalékaim végére érni. Bevallom, kétségbe vagyok esve, eddig bizakodtam, de egyre nehezebb a reményt magamban tartani” – fogalmazott aggódva Axel, aki arról is beszélt, hogy azért voltak olyanok a segítségüket felajánlók közül, akik valóban segítettek is nekik, amiért nem tud elég hálás lenni.

Axel mielőbb szeretné megoldani a lakhatásukat, amihez minden segítséget elfogad  Fotó: Axel

Az jó érzés, hogy sok jó szándékú ember támogatott minket bármilyen módon is, még ha csak egy biztató szóval, de sok számító és gonosz lélek is az utunkba került. Voltak, aki pénzt kínáltak a kutyámért, voltak, akik a kutyámat kérték volna a segítségért cserébe, és voltak, akik kutya nélkül adtak volna lakhatást…

– osztotta meg a Metropollal az ebtartó, akit felháborítottak a tisztességtelen ajánlatok és élből elutasította azokat, ahol négylábú barátjától meg kellett volna válnia. 

Axel úgy érzi, hogy a történtek miatt a bizalma megcsappant az emberekben, de amíg szállást és munkát talál, bármilyen segítséget elfogad kettejüknek. Ha úgy érzed, te tudnád támogatni az elválaszthatatlan párost, írj a szerkesztőségünknek.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás