Nem hiszed el, milyen időjárás körvonalazódik karácsony környékére





Finoman szólva a hőmérséklet eltér majd az átlagtól.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2023.12.13.
hidegfront fejfájás nappali hőmérséklet melegfront előrejelzés

A következő napokban olyan időre számíthatunk, ami nem jellemző a tipikusan télies időjárásra. Az előrejelzések szerint a nappali hőmérséklet szerdáról csütörtökre több fokkal is növekszik majd.

tél, Budapest, időjárás,
Több napra mérséklődik a téli időjárás (Fotó: Pexels)

Csütörtökön akár 10 Celsius-fok körüli is lehet a nappali hőmérséklet. Eleinte délen és keleten még eshet az eső, majd a megerősödő északnyugati szél hatására csökken a felhőzet. Az ország egyes részein futó záporok is kialakulhatnak. A nappali hőmérséklet +5, +10 Celsius-fok között várható, ami nem egy tipikus téli hőmérséklet – írta a Köpönyeg.

A napsütés mellett felhőátvonulások lesznek pénteken. Zápor, eső, havas eső főleg a Duna-Tisza-közén és az Alpokalján fordulhat elő. Élénk marad az északnyugati szél. A reggeli órákban 0, a délután folyamán +5 Celsius-fok körüli értékeket mérhetünk.

Ez a télihez képest meglehetősen magas nappali hőmérséklet a hét hátralévő részét is jellemzi majd. A jövő hét első felében +7 Celsius-fok is lehet a nappali órákban. Karácsony másnapján pedig az idokep.hu előrejelzése szerint 10 fok is elképzelhető.

Az AccuWeather előrejelzése szerint egészen karácsonyig marad a megszokottnál melegebb időjárás. Addig az éjszakák folyamán sem várható komolyabb fagy.

Ami a jelenlegi fronthatásokat illeti, a keddi melegfront után szerdán hidegfront hatását érezhetted.

Szokatlanul sűrűn követik egymást a frontok és ezek az ingadozó fronthatások állandó terhelés alatt tartják a szervezetünket. Ennek fokozottan érezzük a terhelő hatásait.

– hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. A szív- és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).





 





Ezeket olvastad már?
Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Tragikus hírt kaptunk: meghalt a Széchenyi-díjas kutató

Tragikus hírt kaptunk: meghalt a Széchenyi-díjas kutató

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás