Heti top 5: Elönti az árvíz a Római-partot, a daganatos Mirandella pokoli fájdalmai között másoknak ad erőt





A Metropol olvasóit a héten a fővárosi árvízhelyzet érdekelte a legjobban, de sokan kattintottak megható emberi történetekre is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.12.31.
Római-part Mirandella főváros vezetés játszótér

December 26-án kimentünk a Római-partra, ahol katasztrófafilmbe illő helyzet fogadott minket. Otthonok vannak veszélyben, a járda, a játszótér is víz alatt van. Mindeközben a polgármester plakátról mosolyog vissza a lakókra, tenni viszont nem tesz semmit. Ide kattintva elolvashatod a teljes cikket.

Elönti a Duna a Római-partot Fotó: Bánkúti Sándor

Daróczi Mirandella, a fiatal, balatoni lány tíz évvel ezelőtt egyszer már megküzdött a rákkal, de a felhőtlen boldogság nem tartott sokáig: 2021-ben, a soron következő vizsgálat alkalmával kiderült, újra elterjedt szervezetében a daganat. Ide kattintva elolvashatod a teljes cikket.

Mirandella a nehézségei ellenére is képes mosolyogni Fotó: Olvasói

Párja halála óta Tibornak szívügye lett mások megsegítése, ahogy fogalmaz, erre tette fel életét. Úgy érzi, feladatot kapott és azon munkálkodik, hogy megszépítse a nehéz sorú emberek mindennapjait. Így sodorta az élet Tibor útjába Lászlót, aki néhány hónappal ezelőtt egyedül maradt négy kiskorú gyermekével. Hatalmas szegénységben és nélkülözésben éltek: előfordult, hogy a téli mínuszokban az alig egyfokos házban fagyoskodtak és két szelet kenyeret kellett beosztaniuk, napi betevő gyanánt.  Ide kattintva elolvashatod a teljes cikket.

László gyermekeivel Fotó: Olvasói

„Hatalmas öröm és megkönnyebbülés, egy részem ott volt vele a ringben” – mondta Sipos Mihály lányáról, Hajniról, aki a napokban aratott óriási győzelmet a 100. Jubileumi Papp László Magyar Ökölvívó Bajnokságon. A fiatal lány egy év kényszerpihenő után nyerte el a magyar bajnoki címet. Gyerekkora óta bokszol, és egykori gengszter édesapja az „örök edzője”, a bajnokságra Erdei Zsolt és Ács József edzőkkel készült, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia színeiben indulva. Ide kattintva elolvashatod a teljes cikket.

Sipos Mihály lányával, Hajnival Fotó: Vanyi Ákos

December 28-án már víz alatt a Panoráma terasz, a Perfetto és a Hekk Mester is, de játszótérre se vigyük a gyerekeket a Rómaira, a Duna ugyanis maga alá gyűrte a part mélyebben fekvő részeit. Bár Karácsony Gergely főpolgármester másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Buda-észak árvízvédelmi szakaszon, és a budai, illetve a pesti alsó rakpartot is lezárták már hétfőn a gépjárműforgalom elől, a Római-parttal nem foglalkozik a főváros vezetése. Ide kattintva elolvashatod a teljes cikket.

A Római-parttal nem foglalkozik a főváros vezetése Fotó: Bánkúti Sándor

 





 





Ezeket olvastad már?
Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Megvan az év leghülyébb bűnözője: nem hiszed el, mit tett ez a férfi

Megvan az év leghülyébb bűnözője: nem hiszed el, mit tett ez a férfi

Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás