Hatalmas változások: hosszú hallgatás után jelentkezett az SMA-s Levi édesanyja





Szinte fel sem ismerni: elképesztő változáson ment keresztül Levente.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.12.29.
sma változás Zolgensma Levi

Ugye te is emlékszel? Zente után az SMA-val küzdő Levi is elsők között kaphatta meg a világ legdrágább gyógyszerét, a Zolgensmát, melyre közösségi összefogás által gyűlt össze a pénz. A kisfiúról régen lehetett hallani, ám hosszas hallgatás után édesanyja megtörte a csendet a Facebook-oldalukon. Nem csak a múltról, de a jövőről is mesélt, sőt, egy friss képet is megosztott az SMA-s Leventéről, akire elsőre talán sokan rá sem ismernek.

Fotó: Levente – SMA 2 Facebook-oldala 

Hiába, a gyerekeknél látványosabb a pár év alatt történt változás! Ahogy a fenti kép mutatja, négy éve így nézett ki Levente, a lenti felvétel pedig egy friss fotó az SMA-s fiúról, aki bizony jövőre már iskolába megy! 

No, de lássuk, milyen változások történtek, történnek Levi családjának életében!

„ Sziasztok! Nagyon régen jelentkeztünk Levente Facebook-oldalán. Reméljük, mindenkinek boldogan telt a Karácsony. Nálunk nagyon várták a gyerek a téli szünetet és a karácsonyt. Kellett már nagyon egy pár nap pihenés, mert mi sem unatkozunk a hétköznapokon. Hétfőtől-péntekig 8-tól-12:30 ig óvodában van Levi. Délután pedig visszük a fejlesztésekre. Hétfőn úszás, szerda, péntek gyógytorna.”
– kezdi az édesanya. Majd így folytatja:
„Nyár óta nagyon sokat nőtt Levi, ez által a régi segédeszközeit kinőtte. Szeptemberben kiutaztunk Olaszországba új segédeszközökért, ahol most is nagyon profi munkát végzett a segédeszközös csapat. Volt szerencsénk találkozni Olaszországban SMA-specialistával, aki már 40 éve foglalkozik SMA-s gyerekekkel. Tudjuk mi is szülők, hagy van még mit fejleszteni Leventén, de szerencsére semmi rosszat nem mondott Leventéről, sőt meg volt vele elégedve. Okos, értelmes 6 éves gyerek.”
A növekedéssel járó változás nem csak külsőleg tapasztalható az SMA-s Levinél.
S hoy mit tartogat Levente családja számára a jövő? Nos, pár dolog már tudható:
„Jövőre Levi iskolás lesz, nagy öröm számunkra, hogy itt Enyingen nem csak az óvóda hanem az iskola is befogadja. Jövőre próbálunk több hírt megosztani veletek Leventéről. Sokan tudjátok már, hogy februárban egy egészséges kisfiú érkezik a családunkba. Magzatvízből vettek mintát és abból történt a szűrővizsgálat. Ezt a vizsgálatot csak akkor csinálják meg, ha van előzménytörténet a családban.”





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás