„A csoda létezik: itt van bennünk, és nem csak karácsonykor” – rászorulók álmát váltja valóra Tibor





A háromgyerekes, özvegy édesapának szívügye lett a rászorulók megsegítése.



Megosztás
Szerző: Perusza Eszter
Létrehozva: 2023.12.11.
család gyermek csoda

Olvasóink korábban már megismerhették Tibort, azt a varsányi édesapát, aki szerelme halála óta egyedül neveli három gyönyörű kisfiát. A betegség kezdetekor a férfi teljes elkeseredésében fordult az emberekhez közösségi oldalán, ahol csupán egy imát kért párjáért. Másnap reggel a férfi több száz üzenetre ébredt: az internet népe egyként fogott össze értük, és elkezdődött az, amit azóta csodaként emleget.

László már az új kályhával fűthet, többé nem kell fáznia (Olvasói fotó)

Tibor azóta emberek ezreinek segít és ad erőt különösen mély és megindító írásaival, tanácsaival vagy akár egy jó szóval és öleléssel. Legutóbb megosztotta a Metropollal, hogy karácsonyi csodatettre készül: egy rászoruló család életét szeretné szebbé és könnyebbé varázsolni. Tibor pártfogoltja, László négy gyermeket nevelt egyedül nagy szeretetben, de rendkívül szerény körülmények között. Előfordult, hogy gyermekei egy szelet kenyéren osztoztak vacsora gyanánt, mert a férfi csekély fizetéséből nem telt többre. 

Derült égből villámcsapásként érte a családot, amikor egy reggel a gyermekek állami gondozásba kerültek. László azóta rendszeresen látogatja a kicsiket, és erején felül igyekszik, hogy újra maga mellett tudhassa őket. Ekkor jött Tibor, aki időt és anyagiakat nem sajnálva a család mellé állt. Ígéretet tett Lászlónak arra, mindent megtesz, ami tőle telik, hogy újra együtt lehessenek.

Bútorokat, kandallót és szőnyeget vásároltam, felújításba kezdtem, hogy élhetőbbé váljon a szerény kis ház

– kezdi Tibor, majd elmeséli, már a téli tüzelő is az udvaron áll, így Lászlónak nem kell fagyoskodni a mínuszokban. Az események hamar felgyorsultak, ugyanis a napokban Lászlót felkereste a gyámhivatal, és ígéretet kapott arra, hogy amennyiben rendben lesznek a körülmények, a gyermekek a karácsonyt már otthonukban tölthetik. Tibor pénzt és időt nem sajnálva azon fáradozik, hogy élhetőbbé varázsolja a család mindennapjait. 

Tibor teljes felújításba kezdett (Olvasói fotó)

Eldöntöttem és szavamat adtam Lászlónak, hogy rám innentől kezdve mindenben számíthat. Az a célom, hogy a gyerekek ne csak karácsonykor, de az év többi napján is boldogan hajthassák álomra fejüket édesapjuk mellett, a meleg otthonban

– meséli meghatódva Tibor, majd hozzáteszi:

A csoda létezik: itt van bennünk, mindenkiben, és nem csak karácsonykor, csak befelé kell figyelni, hogy észrevegyük.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás