Megható vallomás: „ingyen vágom a rászorulók haját, és még fesztivált is szerveztem nekik” – Videó!





Egy fodrásznak a másokon segítés teszi teljessé az életét.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.11.05.
Módosítva: 2023.11.05.
jótékonykodás hajléktalanok segítség fodrász

Egy brit férfi, Mojo Stewart bár se nem profi fodrász, se nem keresett borbély, mégis mindenki ismeri őt London utcáin. Hogy miért? Mert bárhol találkozhatnak vele az emberek: ő nyírja a hajléktalanok haját az állomás melletti padokon, ő állítja be az élelmiszerosztáson sorban álló gyerekek haját, vagy éppen ő borotválja meg a nincsteleneket az utcán. A férfi pedig már 4 éve egy centet sem kért el azért, hogy szabadidejében rászorulók kinézetével foglalkozzon, sőt tavaly nyáron már fesztivált is rendezett a rászorulóknak. Mojo története egy vak férfival kezdődött, és úgy érzi, hogy a szeretetteljes hobbija már egy életen át el fogja kísérni.

Az én történetem 4 éve kezdődött, amikor egy nő elhozta a férjét hozzám a fodrászatba. A külföldi férfi nagyon halk szavú volt és vak. Azonban nagyon segítőkész volt, és lehozott magával egy borotvát otthonról és a kezeivel elmutogatta, hogy azért hozta, hogy segítsek vele megcsinálni mások arcát ingyen. Akkor még nem tudtam használni, de az ötlet, hogy segítsünk másokon, nagyon megtetszett. Ezután kéthetente mindig jött a vak férfi hozzám, és mindent megtett, hogy másokon tudjak segíteni

– árulta el a Metro magazinnak Mojo. A fodrász elmondta, hogy néhány hétnyi jótékonykodás után az öreg mosolyogni kezdett, és egyre jobban megnyílt új barátja felé. Egy idő után azonban többet nem jött… a feleségétől megtudta a borbély, hogy elhunyt a vak férfi. Az ő emlékének élve kezdett bele az utcai fodrászkodásba.

Nem is akármilyen hajvágásokat szokott tartani Mojo a nyilvános helyszíneken. Rengeteg videó terjed róla a közösségi médiában, hogy zenei aláfestésre táncol az utcán, amíg várja, hogy jöjjenek az újabb kuncsaftjai:

Mojo jótékony természete és a zene iránti vágya tavaly nyáron egyesült, ugyanis egy 20-30 fős fesztivált szervezett, ahová csak rászorulókat hívott el, és ő szerzett hozzá sátrakat, pokrócokat, sőt még egy DJ-t is, aki a talpalávalót rakta a zenés pikniken.





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás