Kiadták a riasztást: 6 vármegyére ítélet idő csap le, de van itt más is





Megint megbolondul hazánk időjárása. Most más is bele fog kavarni a levesbe.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.11.30.
időjárás Riasztás ónos eső havazás előrejelzés

Folytatódik az elmúlt napok télies időjárása. Jó hírünk pedig a folytatásra sincs, megyünk bele az egyre keményebb télbe...

havazás
hó
időjárás 
tél
Havazhat is csütörtökön Fotó: Kiss Annamerie/Pexels (illusztráció)

Csütörtökön délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható csapadék: nagyrészt eső, de északkeleten havazhat is. Sokfelé megerősödik a délnyugati szél. A fagyos reggel után délutánra, estére +2 és +11 fok közé melegszik a levegő – írja előrejelzésében a Köpönyeg.

Ez vár ránk a folytatásban

Péntek

Borult, párás időre van kilátás sokfelé esővel, északon esetleg havas esővel. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. A maximum délelőtt áll be, délen akár 15–17 fok is lehet. Délután aztán gyorsan hűl a levegő.

Szombat

Délelőtt még borongós idő valószínű elszórt vegyes csapadékkal, délután aztán csökken a felhőzet. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél. Reggel 0, délután +3 fok várható.

Vasárnap

Változóan felhős időnk lesz, csapadék nélkül. Reggel –10 és –2, délután –1 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk.

Két dolog miatt is figyelmeztetést adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 4 vármegyére narancssárga, 2 vármegyére citromsárga riasztást adott ki az ónos eső miatt. Tartós (több órás) ónos eső. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t. Emellett 3 vármegyére citromsárga figyelmeztetést a havazás miatt. 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Időjárás figyelmeztetés ónos eső
Budapesten is ónos eső hullhat Fotó: met.hu




 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás