Erre is rég volt példa: már most riasztást adtak ki a havazás miatt





Méghozzá 2 vármegyében is! Mutatjuk, hogy pontosan mi miatt.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.11.28.
időjárás havazás előrejelzés figyelmeztetés

Az elmúlt napokban beköszöntött a várva várt téli időjárás: leesett az első hó, a hőmérsékleti értékek meg néhol már a mínuszokat súrolják. A következő napok időjárása elég keményen fog alakulni.

havazás
hó
időjárás 
tél
Havas eső, hó is eshet a mai nap folyamán – Fotó: Kozma István / Észak-Magyarország

Kedd délutánig a borult égből sokfelé várható eső, de az északkeleti határszélen és az Északi-középhegységben havas eső, hó is lehet. Délután nyugat felől szűnik a tartós eső, és záporok fordulhatnak elő. Délelőtt a délkeleti, délután az északnyugati szél erősödik meg. 0, +7 fok lesz, ÉK-en lesz a hűvösebb – olvasható a Köpönyeg előrejelzésében.

 

Lesz ennél hidegebb is...

Szerda

Északkeleten még gyakran lesz erősen felhős az ég, és itt hózáporok is előfordulnak. Máshol többórás napsütés valószínű. –3 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk. Több helyen lehet már téli nap, egész napos faggyal.

Csütörtök

Délnyugat felől beborul az ég, és elszórtan fordul elő csapadék: ÉK-en hó, havas eső, máshol eső. Reggel –13 és –2, délután 0 és +10 fok között várható a hőmérséklet. A déli szél megélénkül, enyhülés kezdődik.

Péntek

Erősen felhős, borongós időre van kilátás szórványosan esővel, záporral. +10 fok köré melegszik a levegő.

 

Citromsárga figyelmeztetés érvényben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki 2 vármegyére (Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád), a havazás miatt. 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat, a magasabban fekvő területeken, illetve az északi határ felé haladva a lehulló friss, tapadó hó vastagsága ~2-10 cm-t is elérheti, de a hegycsúcsokon 10 cm-t meghaladó mennyiség is összegyűlhet. Mutatjuk térképen az érintett területeket:

Időjárás hó havazás riasztás
2 vármegyében is citromsárga riasztás lépett életbe – Fotó: met.hu

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás