Sártengerré vált a biciklisáv Óbudán, mert nincs megoldva a vízelvezetés





Milliókat költöttek Óbudán biciklis felfestésekre, miközben több sebből is vérzik az út. A helyszínre mentünk és elállt a szavunk. Az út alsó részét szó szerint elárasztotta a víz és a sár!



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2023.11.05.
önkormányzat Mátyáshegyi út biciklisáv Karácsony Gergely út

Lapunk nemrég számolt be az óbudai Mátyáshegyi út hányatott történetéről, ahol még felező vonal sincs, de biciklis jelekre volt pénz. Ahogy ott is leírtuk az útfejlesztés része volt egy 100 milliós projektnek, melynek keretében például forgalomlassító virágládákat helyezett el az önkormányzat az út egy szakaszán, illetve biciklis jeleket festett fel az út két oldalára. Arra azonban senki nem számított, hogy a biciklisávőrület fontosabb lesz, mint a leromlott állapotú út járhatóvá tétele.

A felfestés volt a legfontosabb... / Fotó: Fügedi Richárd

Értelmetlen fejlesztés

A Mátyáshegyi út lakói nem értik, hogy a borzasztó állapotú út kapcsán miért a biciklis jelek felfestésére és a forgalomlassító virágládák kihelyezésére költötték a közpénzből a milliókat, mikor az út annyi sebből vérzik, hogy az szinte járhatatlan.

Keréktörő kátyú / Fotó: Fügedi Richárd

Lerázza a rendszámot

Az út egy része viszonylag jó állapotú, de a második fele szűk, meredek és kanyargós. Két autó éppen, hogy elfér egymás mellett: ráadásul annyira töredezett, kátyús, hogy kirázza az emberből a lelket is. Sok gyengébben felfogatott rendszám esett már le itt, melyeket az utcabeliek az egyik virágos ládába gyűjtögetnek.

A rendszámgyilkos út Fotó: Fügedi Richárd

Ráadásul a sűrűn lerakott forgalomlassító virágládák környékén az út kanyargós, dimbes-dombos és nehezen belátható. Ráadásul még fekvőrendőrök is vannak az út több pontján. Emiatt már többen nekimentek a ládáknak, melyeken már látszanak az ütközések nyomai. Ezt már egy lakó mesélte nekünk, aki meg is mutatta az ütközéstől jelentősen elcsúszott virágládát.

Itt hajlott meg a vas az ütközéstől / Fotó: Fügedi Richárd

Többször is jelezték a lakók az út rossz állapotát

József elmondta nekünk, hogy a korábban említett projekt előtt utcagyűlésre hívták az önkormányzattól a lakókat. A gyűlésen többen is jelezték, hogy az utcának sokkal komolyabb gondjai is vannak mint a virágláda és a biciklis jelek, ám ez nem érdekelte a városvezetést.

Hiába mondtuk, hogy az út alsó része járhatatlan, azt mondták azzal most nem tudnak foglalkozni. Hát azóta se tudtak…

-mondta elkeseredetten a férfi.

Erre költötték a milliókat Fotó:Fügedi Richárd

Konkrétan járhatatlan az út alsó része

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az út alsó része lejjebb van, mint a szomszédos teniszpálya, így esős időben a víz megáll az úton, kisebb tavat létrehozva azon. Ráadásul a domboldalról lefolyó csapadék az útra hordja a sarat, melynek következtében szó szerint járhatatlanná válik az út. Ottjártunkkor legalább az autósok fele inkább visszatolatott, nem vállalta be, hogy elakad a térdig érő vizes sárban. Ez a helyzet jól mutatja a kerületvezetés dilettantizmusát, akik Karácsony Gergely biciklisáv őrületét fontosabbnak tartják, mint a járhatatlan út állapotának javítását.

A képre kattintva megnyílik a fotógaléria:





 





Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás