Pomázi háztűz: „Hálásak vagyunk mindenkinek az eddigi segítségért”





Rengetegen siettek a pomázi tűzkárosult család segítségére. A lángokban az édesapa könnyebben megsérült.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2023.10.05.
Pomáz tragédia összefogás tűz gyűjtés

Pokoli tűz pusztította el a Pomázon élő Bogár – Longa család otthonát október 1-én, vasárnap délelőtt. A tűzben az édesapa könnyebb sérüléseket szenvedett. A mai napig tartó sokktól és az anyagi kártól eltekintve a család nagy részének szerencsére nem esett baja. A Pomázon élők már néhány pillanattal a tragédia után összefogtak a család megsegítésére és támogatására.

A pomázi tűzeset romjai (Fotó: Bogár - Longa család)

Kedves barátaink, a vasárnapi pomázi tűzkár károsultjainak még nagyon sok segítségre van szüksége, ezért csapatunk úgy döntött, hogy a bontási, állagmegóvási, pakolási stb. feladatokban részt vállaló önkéntes segítők összegyűjtésében, koordinálásában vállalunk szerepet.

– írták néhány nappal a történtek után az egyik helyi Facebook-csoportban.

A padláson keletkezett tűz a családi ház egymástól teljesen különálló három lakását tette tönkre. A Bogár – Longa család korábban ott élő 9 tagja azóta a nagyszülőknél tartózkodik. A ház felső része a tűz, az alsó része pedig az oltás miatt vált lakhatatlanná. A család már most elképesztően hálás az összefogásért:

Szeretném megköszönni ezt az elképesztő energiát, amit a családom kap Tőletek. Hálás vagyok, hogy a tűz csak a lelkünkben okozott fájdalmat. A családom életben van! Édesapámék és a testvéreim is.

– írta Bogár Andrea a közösségi oldalán.

A Bogár - Longa család pomázi otthona a tűz martaléka lett (Fotó: Bogár - Longa család)

A családtagok ruhái többnyire megmaradtak. Ételt és italt pedig kaptak a barátoktól, munkatársaktól. Mivel a ház lakhatatlan, a kapott bútorokat egyelőre nem tudják hova tenni. A család a pénzen felül építőanyagoknak, szerszámoknak és segítő kezeknek örül legjobban – tudtuk meg a 3 éve Dániában tanuló Longa Lilitől.

Többen is megkerestek bennünket, adományokat kezdtek el gyűjteni és hasonlók, ami nagyon jólesik. Ezen kívül önkéntesek is jelentkeztek, hogy szívesen segítenek a romok eltakarításában, a ház újjáépítésében, a tető megépítésében, a villanyszerelésben. Aki csak annyit tud tenni, hogy teát vagy pogácsát csinál számukra, azt is nagyon megköszönjük. Ha valaki csak megosztja valamelyik posztunkat, hogy eljuthassanak hozzánk a segítőink, azért is nagyon hálásak vagyunk.

Lili egyébként a születésnapja miatt utazott volna haza Magyarországra, ám a vasárnapi ebéd közben az egyik közösségi oldalról értesült a tragédiáról.

A család otthona lakhatatlanná vált (Fotó: Bogár - Longa család)

Videón kellett látnom, ahogy a gyermekkori házam éppen leég. Amikor végre sikerült elérnem őket, azt mondták, hogy mind jól vannak és valóban a mi házunk ég. Apukám csak annyit tudott mondani, hogy leégett a házunk, annyira sokkos állapotban volt. Éreztem, hogy nagy a baj. Nem ilyen vasárnapi ebédre számítottam. Még mindig sokkban vagyunk a történtek miatt.

A család végül úgy döntött, hogy az a legjobb megoldás, ha Lili külföldről intézi az üzeneteket, a hívásokat, míg húga Franciska, szüleik, nagyszüleik pedig a romok eltakarítását és a károk felmérését végzik. Aki szívesen segítene a munkálatokban, IDE kattintva tud jelentkezni. Aki pedig szívesen utalna valamennyi pénzt, az ezzel kapcsolatos információkat Franciska posztjának szövegében találja.

Pomázi lakosként Kiss Ernő Zsolt és felesége Nyári Darinka is segíti a Bogár – Longa családot. A művészvilággal együtt október 22-én vasárnap 17 órától a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár épületében rendeznek számukra egy jótékonysági gálát.





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás