„Elhatározta, hogy biztos fel fog állni” – egy rossz mozdulat miatt bénult le Sándor





Sándor egy rossz mozdulat miatt balesetet szenvedett és lebénult. A férfi élettársa, Edina mindenben támogatja, szeretné, hogy mihamarabb lábra tudjon állni.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.10.29.
műtét rehabilitáció kórház lélegeztetőgép

Pár másodperc alatt teljesen megváltozott Vanya Sándor és családja élete. A férfi több mint egy éve van együtt Magyarová Edinával, akivel a közös jövőjüket tervezgették. Együtt nevelték Edina négyéves kisfiát, Nikolast; elkezdték felújítani nemrég vásárolt családi fészküket. Szlovákiában, Érsekújvár mellett élnek egy kis faluban. Egy hónapja, Sanyi munka után segíteni akart a tetőn dolgozó szakembereknek és felmászott hozzájuk, de egy rossz mozdulat miatt leesett.

Edina, Sanyi és Nikolas Fotó: Olvasói fotó

„Nagy csattanást hallottam”

Fölment a tetőre, és ő se tudja, hogyan, de valahogy lelépett a semmibe. Hanyatt esett, ki az utcára, pont rá a fa cseréplécekre. Én lent voltam a konyhában, nagy csattanást hallottam, és azt ahogy a többiek kiabálnak. Ekkor én már futottam ki, és mindjárt hívtam a mentőket

 – emlékezett vissza könnyeivel küszködve az élettárs. Sanyi rossz állapotban volt, hat métert zuhant, vérzett és nem tudott mozogni. Eltörött a hetedik csigolyája, a hatodik és a nyolcadik pedig összecsúszott és nem tudott rendesen lélegezni. Először azt mondták az orvosok, hogy valószínűleg soha nem fog tudni lábra állni és élete végéig lélegeztetőgépre lesz szüksége; de jól sikerült a négyórás műtét, a gerincvelő nem szakadt meg és hosszas rehabilitáció után Sanyi újra teljes életet élhet.

Az orvosok is alig akarták elhinni, hogy nem szakadt meg a gerincvelő, de a fölépülés teljes mértékben Sanyin fog múlni. Nem lesz egyszerű, nagyon fájdalmas és hosszú folyamat lesz. Kapott egy mesterséges hetedik csigolyát, két lemezt, amit nyolc csavarral rögzítettek

– mondta a Metropolnak Edina.

Sanyi kórházban fekszik Fotó: Olvasói

„Elhatározta, hogy ő biztos, hogy föl fog állni”


A 28 éves férfi  jelenleg is kórházban fekszik, mellkastól lefelé nem tud mozogni. Két hét elteltével fájdalmat és zsibbadást kezdett érezni a lábában, de mozgatni még nem tudja.

Nehéz neki, hogy a nap 24 órájában ki van szolgáltatva, de nem adja fel. Elhatározta, hogy ő biztos, hogy föl fog állni. Benne nagyon nagy az akarat. Ő olyan ember, aki nem fogja soha föladni. Azt mondták az orvosok, hogy az operáció után a duzzanat, ami a gerincvelő mellett kialakult 6-8 hét amíg leapad. Ezt még ki kell várni, mert ekkor visszajöhetnek funkciók, ha nem, akkor léteznek különböző terápiák, de ezek nagyon költségesek.

„Sokszor sírt”

A kisfiú már nagyon várja, hogy hazajöjjön a nevelőapukája. December 18-i születésnapjára és karácsonyra is azt kérte, hogy vele lehessen.

Eleinte nagyon nehéz volt vele, sokszor sírt. Nagyon várja haza, de megértette, hogy Sanyinak most arra van a legnagyobb szüksége, hogy kórházban legyen, hogy minél hamarabb felépüljön.

Edina mindent megtesz, hogy Sanyi lábra tudjon állni

Edina mindent meg szeretne tenni azért, hogy szerelme mihamarabb lábra tudjon állni. A legjobb rehabilitációs kezelést szeretné biztosítani számára, ami sajnos többe kerül, mint amit megengedhet magának, ezért gyűjtést szervezett.
IDE kattintva megtudhatod, hogyan segítheted Sanyi felépülését. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Megtaláltuk az újpalotai víztoronyház legrégibb lakóit - meséltek Budapest legmagasabb, fura lakóházáról

Megtaláltuk az újpalotai víztoronyház legrégibb lakóit - meséltek Budapest legmagasabb, fura lakóházáról

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás