Új kisfilmmel rukkolt elő a magyar „csodalány”





A 11 éves kis „csodalány” színészként, énekesként és forgatókönyvíróként is elképesztő nemzetközi sikereket ért már el. Balla Riana Emma most felkérésre saját példaképéről forgathatott egy rövidfilmet.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2023.09.01.
Balla Riana Emma siker kisfilm Hollywood díj

A mindössze 11 éves Balla Riana Emma nemrég megalkotta saját rövidfilmjét, a Rianást, amelynek ő írta a forgatókönyvét, és játszik is benne. Most újabb sikert jelentett be: elkészült második kisfilmje, Parallel címmel, amiben már Riana rendezett és vágóként is dolgozott az írás és a színészet mellett.

Új filmmel rukkolt elő Balla Riana Emma, a miskolci csodalány Fotó: BonArt Photography

Dübörög a siker a borsodi kislány körül

Az elmúlt években Balla Riana Emma és édesanyja, Daragó Laura neve is ismert lett a filmes világban, ami nem csoda, hiszen a kislány még csak 11 éves, de már most nagyobb sikereket tudhat magáénak, mint sok felnőtt színész. A miskolci Emma gyerekszínészként hódította meg Hollywoodot: jelenleg 33 nemzetközi díja van, melyeket főleg női főszerepért, filmkészítésért és forgatókönyvírásért kapott a csodalány.

Most Riana újabb jó hírekkel jelentkezett: a kislány a közösségi oldalán jelentette be, hogy hamarosan elkészül második kisfilmje is, Parallel címmel.

Az ötperces kisfilm az idén 100 éve született Maria Callas világhírű operaénekes és a 11 éves tehetséges, miskolci kislány pályakezdését állítja párhuzamba, Rianával a főszerepben, aki maga is otthonosan mozog az opera és operett világában.

A 11 éves Riana ez alkalommal saját példaképéről forgatott filmet Fotó: BonArt Photography

Emma saját példaképéről forgatott kisfilmet

A Parallel elkészítését Rianáék nem tervezték, felkérést kaptak rá egy pályázattal kapcsolatban, melynek célja, hogy az alkotó bemutassa a példaképét. Riana kutatni kezdte saját példaképének, Maria Callas operaénekesnek az életművét és meglepő párhuzamokat talált a művésznő és saját élete között. Ezért is lett a film címe Parallel, azaz „párhuzamos". 

„Callasban és bennem is közös, hogy korán, gyermekkorban kezdték el képezni a hangunkat, ráadásul mindkettőnk első operaáriája Mascagni Parasztbecsületéből Santuzza áriája volt. De közös bennünk az is, hogy rengeteg versenyen vettünk részt eredményesen” mesélte a Metropolnak Riana, aki az ötperces film alatt végig olaszul énekli az említett áriát. A kislány ez alkalommal új szerepkörökben is kipróbálhatta magát: rendezőként saját magát rendezte a filmben, de ő vágta meg az egész kisfilmet, ami néha okozott nehézségeket.

Elavult eszközeink vannak sajnos, így kihívás volt a régi laptopommal vágni, hiszen sokszor lefagyott a program, csúszott a zene, összeomlott a rendszer, de végül sikerült. Úgy gondolom egy igazán szép filmet alkothattunk, amire büszke lehetek

– tette hozzá a kislány, aki nagy alázattal és a világhírű Maria Callas felé való tisztelettel alkotott a négynapnyi forgatáson és az utómunkálatokban is. 

„Amikor forgattam, mindig ott lebegett a szemem előtt a művésznő élete és nagysága. Nagy tisztelet van bennem Maria Callas iránt és jó érzés, hogy foglalkozhattam az életművével” – árulta el a Metropolnak Riana, aki külön élvezte azt, hogy ez alkalommal valódi, megtörtént eseményeket dolgozhatott fel és nem fikciót. A család úgy tervezi, hogy ez a kisfilm is elindul majd fesztiválkörútra a RIANÁS után, majd azok után be lesz mutatva a nagyközönségnek is. 

A kisfilm hivatalos plakátja, melynek tervezésében Riana és részt vett Fotó: BonArt Photography

Osztatlan sikert arat a RIANÁS
A filmes család legutóbbi nagy sikere a RIANÁS című kisjátékfilm volt, amiben Emma forgatókönyvíróként és színészként is részt vett. A kisfilm osztatlan sikert aratott világszerte. Nemcsak a forgatókönyvet, de a színészi játékot, a rendezést, az operatőri munkát és a filmzenét is díjazták nemzetközi filmfesztiválokon. Jelenleg 97 nemzetközi díja van a filmnek, négy kontinensről. Most egy Észt Oscar-kvalifikációs versenyen fut a RIANÁS, aminek eredményét már nagyon várja a család, hamarosan pedig jön a várva-várt premier is. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás