Szörnyű tragédia: héliumos lufival szórakozott az ötéves kisfiú, meghalt

Pedig bárhol lehet kapni ilyen héliumos lufikat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.27.
Módosítva: 2023.09.27.
gyerek héliumos lufi játék

Vannak olyan játékok és tárgyak, amelyeket gondolkodás nélkül megveszünk a gyermekeinknek, hiszen meg sem fordul a fejünkben, hogy akár veszélyes is lehet. A kisautókat és apró játékokat nagyon könnyen lenyelhetik a gyerekek, amitől akár meg is fulladhatnak, a szülők azonban mégis nyugodt szívvel megvásárolják ezeket. Az ötéves kis Karltont nagyon szerették a szülei, és mindent megadtak neki, amit csak tudtak. A kisfiú nagyon szerette a dinoszauruszokat, ezért kapott egy dínós héliumos lufit. Ez okozta a szegény gyermek halálát. 

Héliumos lufi okozta a kisfiú halálát

Tavaly nyáron a kis Karltonhoz átjött az unokatestvére, és medencés bulit tartottak. A kisfiú és a másik gyerek önfeledten hancúroztak a pancsolóban, a szülőknek pedig fogalmuk sem volt arról, hogy hamarosan megtörténik velük a tragédia. Ebédhez készülődött a család, ezért megkérték Karltont, hogy menjen fel a szobájába átöltözni. 

A kisfiú ennek eleget is tett, a házban azonban a kezébe vette a dinoszaurusz alakú héliumos lufit, és szórakozni kezdett vele. Kíváncsiságból, vagy éppen a móka kedvéért a fejére húzta a játékot, ez azonban végzetes hiba volt. Ebben a pillanatban ugyanis a gyerek tüdeje megtelt héliummal, és kiszorította onnan az oxigént. A szülők pár perccel később vették észre a gyereket, aki akkor már eszméletlen volt.

Az egyik szomszédjuk egészségügyben dolgozik, így rohant segíteni, közben pedig mentőt hívtak. Kórházba szállították, az orvosok küzdöttek az életéért, de mindhiába: az agya olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy pár nappal később elhunyt

Most zajlott le a bírósági tárgyalás, ahol megállapították, hogy a szülők nem vétkesek, és hogy nagy szeretetben és gondossággal nevelték a kisfiút. Hangsúlyozták, hogy az ilyesféle lufikat mindenhol meg lehet vásárolni, és nem láttak benne eddig semmiféle kockázatot. A kis Karlton – mivel fiatal volt – szerette volna megismerni a világot és kíváncsi volt, ez vezethetett a tragédiához – írja a Mirror.  

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás