„Az éj leple alatt fotózták az udvart” – gyanús alakok járják Pesterzsébetet, Erika az unokáját félti





Szeptember 19-én két termetes férfi állt éjjel fél 11-kor Erikáék kapuja előtt, majd az udvart kezdték fotózni, míg a tulajdonos a házban mit sem sejtett róla. A szomszéd kérdésére azt felelték, hogy a munkájukat végzik, az autón pedig az állt: „vagyonőr".



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.09.22.
vagyonőr pesterzsébet ingatlan csalók

Szeptember 19-én, kedd éjjel két nagydarab férfi jelent meg Erikáék pesterzsébeti háza előtt az Alkotmány és a Székelyhíd utca környékén. Mivel a magas kerítésen nem lehetett belátni, így a kapun átnyúlva, vakuval fotózták az udvart, míg azt a kint dohányzó szomszéd észre nem vette. A két férfi azt állította magáról, hogy csak a munkájukat végzik, az autójukon pedig azt állt, hogy „vagyonőr”. Erikáék azonban joggal teszik fel a kérdést, hogy mit keres két állítólagos vagyonőr az éj leple alatt egy ház előtt és fotózzák azt a tulajdonos tudta nélkül. 

biztonsági őr
A vagyonőr a törvény szerint formaruhát visel – Fotó: Africa Studio

„Belépett a zárt kapunkon”

A Pesterzsébeten lakó Erikáék csak másnap értesültek a történtekről, amikor a szomszéd beszámolt róla, mi zajlott le az éjszaka folyamán.

A szomszédunknak feltűnt a vaku fénye éjjel, így odament a férfiakhoz, és megkérdezte, segíthet-e valamiben. Ők azt mondták neki, hogy nem, csak a munkájukat végzik. Na de éjjel fél 11-kor? Ráadásul nem is volt okuk kijönni hozzánk, ugyanis nincs riasztónk se, ami jelzett volna nekik

– mesélte Erika megdöbbenve a Metropolnak, akiknek még ha lett is volna riasztó a házban, ami jelez a vagyonőröknek, a hivatalos szervek először telefonálnak, de minimum csengetnek, ha kivonulnak az ingatlanhoz. A helyzet abszurditását tovább növelte az, hogy miközben az egyik férfi a kapun áthajolva fotózott, sikerült beejtenie a telefont az udvarba. 

„A szomszéd szerint nagy káromkodások közepette egyszer csak nagy erővel betolták az egyébként zárt kapunkat, és egyikük simán belépett az udvarba a telefonért. Gondolom, azért fotózott, hogy lássák, van-e valami érték az udvaron, amiért érdemes bejönni” – mesélte az elképesztő esetet Erika, aki úgy tudja a szomszédtól, hogy ezután el is mentek az autóval, amin az állt, hogy „vagyonőr”. Azt, hogy valódi vagyonőrök voltak, erősen kétlik, a két fiatalember ugyanis piros és kék rövidnadrágot viselt fehér felsővel, egyikük nyakában pedig egy vaskos aranylánc lógott. 

Egy hivatalból érkező vagyonőr nem így néz ki és nem éjszaka érkezik. Nagyon gyanús ez az ügy, így bejelentést tettünk a rendőrségen, és kértük, hogy lehetőleg járőrözzenek gyakrabban a környéken, mert egyre több a furcsa eset

– tette hozzá Erika, aki reméli, hogy elriasztja a hívatlan vendégeket az éber szomszéd, és nem jönnek vissza, hiszen a házban lakik 16 éves unokája is, akit félt. 

biztonsági őr
Erikáék nem tudják, hogy valódi volt-e a járművön szereplő jelzés – Fotó: Mr Pics

Hivatalos formaruha jelzi a vagyonőrt

A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvény szerint a vagyonőr az a személy, aki ingatlan, illetőleg ingóság őrzése kapcsán vagyonőrzési feladatokat lát el. A törvény szerint a vagyonőr közterületen vagy nyilvános helyen formaruhát visel, amelyen fel kell tüntetni annak a vállalkozásnak a nevét vagy engedélyezett rövidített nevét, amellyel munkaviszonyban áll, továbbá a vagyonőr nevét és a vagyonőr megjelölést. Ezek alapján is gondolják azt Erikáék, hogy a piros és kék rövidnadrágban érkező férfiak nem jöhettek hivatali okból.

Több hivatalos személy is mondta nekünk, hogy nem kizárt az sem, hogy valódi vagyonőrjárművel érkeztek valódi vagyonőrök, akik maszek pluszpénzhez akartak jutni akciójukkal. Ha így van, akkor viszont visszaélnek a hatalmukkal, és ez nagyon szomorú

– zárta gondolatait Erika, aki reméli, hogy hamarosan megszűnnek a hasonló esetek a kerületben, és mindenki biztonságban lesz.





 





Ezeket olvastad már?
Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás