Vigyázat! Kamutaxis járja az utcákat, így járhat, aki beül a gyanús autóba





Egy gyanús, 30 év körüli, fekete hajú, megnyerő stílusú váci férfi magántaxisnak adja ki magát, hogy átverve az utasokat pénzhez jusson. A férfi egy kétajtós, fehér Audival járja a várost és próbálja kiszúrni a taxiállomáson várakozókat, hogy felajánlja a fuvart.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2023.06.19.
taxizás Vác kétajtós autó kamu

Egy váci lakos hívta fel a városban élők figyelmét arra a jelenségre, mely múlt hét szombaton történt vele és a párjával. Péter épp a budai hegyekben kirándult a kedvesével, amikor hazafelé kalandossá vált utazásuk. A pár épp leszállt a Budapestről érkező vonatról, amikor észrevették, hogy nem érik el a buszt, amivel haza mentek volna Vácon belül. Úgy döntöttek tehát, hogy nem várják meg a több, mint 1 óra múlva érkező következő járatot: hanem taxit hívnak.

Taxi autó sablon
Gyanús férfi állította magáról, hogy taxisofőr Vácon. Fotó: Pexels

Gyalog jött a taxisofőr a váci párért

Péter viszonylag gyakran taxizik Vácon belül, így most is az egyik megbízható társaságot hívta fel, mikor látta, hogy a taxiállomáson jelenleg nem áll autó.

A diszpécser mondta, hogy 10-15 perc múlva tud értünk jönni az autó, így azt vártuk a droszton, azaz a taxiállomáson. Még 5 perc sem telt el, amikor jött egy férfi gyalog és megszólított, hogy „Szia! Te hívtál taxit?”

– nyilatkozta a Metropolnak Péter, akinek elsőre furcsa volt, hogy gyalog érkezett a sofőr, de félig-meddig ő is elhitte, hogy hamarabb jött a taxijuk és végre hazamehetnek. Egészen addig kitartott jóhiszeműsége, míg a férfit követve meg nem látták a fehér, kétajtós Audit, melybe be kellett volna szállniuk taxi gyanánt.
„Ekkor rákérdeztem, hogy melyik társaságnál dolgozik, mire közölte, hogy ő egyfajta magántaxis, és a mobilapplikáción keresztül látják, hogy ki hívott éppen autót és hova. Nekem ez már mellébeszélésnek tűnt, hiszen egy taxitársaság sosem adná ki, hogy milyen címre hívták őket épp"

Budapest, taxi, sablon
A taxiautóknak jól megkülönböztethető színe vagy jelzése van, illetve a sofőrnél mindig van taxis igazolvány is. Fotó: Shutterstock / shutterstock

A „taxisofőr" egyáltalán nem ismerte Vácot

Az autón nem volt taxitábla, a műszerfalon taxióra sem, semmi. Ráadásul kétajtós autó nem is lehet taxi. Én azonban úgy döntöttem, hogy ha csaló is, tesztelni akarom, hátha sikerül lebuktatnom, így beszálltunk a kocsiba

–mesélte az esetet a férfi. Az amúgy is gyanús helyzet akkor vált még furcsábbá, amikor az elvileg taxisofőrként ténykedő férfiről kiderült, hogy egyáltalán nem ismeri Vácot. 
„Nekem kellett navigálnom őt. Fogalma sem volt, hogy merre van a címünk, amit bemondtam, pedig azt minden taxis ismeri. Majd amikor nagy nehezen megérkeztünk, szemrebbenés nélkül bemondta végösszegnek a 3000 forintot" – részletezte kalandos útjukat Péter. A 3000 forintos ár budapesti viszonylatban egyébként nem tűnik soknak, ám Péterék mindössze 3-4 kilométert jöttek az autóval, városon belül, ráadásul a váci taxitársaságok jóval olcsóbban szokták elhozni őket.

Mondtam neki, hogy oké a 3000, de akkor adjon róla áfás számlát. Erre elkezdett a sofőr hebegni-habogni, hogy nincs most nála, nem tud adni. Végül megegyeztünk egy köztes összegben, mert nem akartam balhét így, hogy a párom ült hátul a kétajtós autóban

– tette hozzá Péter, aki az eset után szinte azonnal felhívta a taxitársaságot, akiktől eredetileg rendelt autót és rákérdezett a gyanús autóra és sofőrjére. 

A kamu-taxis az állomáson várakozókat figyeli ki és ajánlja fel a fuvart. Fotó: Pixabay

A férfiről már a rendőrség is tud

Mint kiderült, egyáltalán nem a társaság taxisa volt a férfi, de a bejelentésért nagyon hálásak voltak, hiszen ezek szerint egy csalóról van szó, aki így jut pénzhez. Péter úgy érezte a váci lakosok taxizása érdekében muszáj tovább vinnie az ügyet így felhívta a rendőrséget is, majd a kérésükre e-mailen tett egy bejelentést is, erre azonban még nem kapott választ.

Szeretném, ha vigyáznának az emberek, mert nagyon megnyerő férfi, aki könnyen átverhet embereket. Sokat beszélt a semmiről is, kedvesen és aranyosan kommunikált, megtévesztő lehet. Én úgy döntöttem, hogy belemegyek a „játékba” és letesztelem, hogy tényleg csaló-e, hogy másokat ne tudjon átverni. 

– zárta gondolatait Péter, aki egy váci csoportban osztotta meg az esetet a nyilvánossággal. Mint kiderült, a férfit többen is ismerik és híres arról, hogy mindenféle csalási technikákkal próbál pénzhez jutni a városban. A gyanús alak feltehetően semmilyen applikációba nem lát bele, csupán messziről kifigyeli ki az, aki a taxiállomáson áll és tesz egy próbát azzal, hogy úgy tesz, mintha ő lenne a sofőr, akire várnak. A kommentelők közül valaki az autója rendszámát is tudni vélte, így már csak a hatóságokon múlik, hogy engedik-e tovább garázdálkodni a kamu taxist. 





 





Ezeket olvastad már?
"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás