Csalásgyanús ügyek Óbudán: wifikódra és házakra is vadásztak a héten a III. kerületben

Sorra tűnnek fel a gyanús alakok és szituációk Óbudán. Az egyik helyi ügyekkel foglalkozó Facebook-csoportba többen is posztolták a héten, hogy csalásra vagy rossz szándékra gyanakodnak egyes esetek kapcsán.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.06.18.
Ford csalásgyanús ügy Óbuda internet

Az egyik III. kerületi nyilvános csoportba kerültek ki azok a posztok, melyek arról szólnak, hogy több csalásgyanús ügy is történt a kerületben. Az egyik helyi lakos arra panaszkodott, hogy egy magát a szomszédjának mondó nő a wifikódját szerette volna megtudni a gyermekére hivatkozva, míg rá pár napra egy fehér Ford vált gyanússá egy másik óbudai lakos számára, mely lassan cirkált a házak között. 

Wifikódot kért a nő: csalásra gyanakszik a lakó. Fotó: Pixabay

Wifikódot kértek „kölcsön” a szomszédok

Egy fiatal nő csöngetett be egyik nap egy helyi lakoshoz 6-8 éves kislányával. Az édesanya elvileg a házban lakik, ám az internetüket csak két nap múlva kötik be, így szüksége lett volna a lakó wifikódjára.

Azt mondta, hogy a 2 éves kislánya csak úgy tud elaludni, ha mesét néz a neten. Ha kell, kifizeti, de adjam meg a wifikódom

– írta a posztoló, akinek esküdözött  a hölgy, hogy csak mesenézésre használnák az internetet. 

„Amikor nem adtam meg, fejeket vágott… talán ez egy újabb átverési trükk?” – tette fel a kérdést a posztoló, mire heves vitát váltott ki az ügy a kommentszekcióban. Volt, aki az édesanya pártján állt, és megadta volna a kódot, hiszen később meg tudja változtatni a jelszót, ha akarja, de volt, aki azt mondta, hogy jól tette, hogy nem adta ki, hiszen azzal nem csak internetet, de sok személyes adatot is le lehet kérdezni a tulajdonosáról. Ráadásul ha a wifihálózaton keresztül bármilyen törvénytelen cselekedetet hajt végre valaki, akkor a tulajdonost veszi elő a hatóság, nem a használóját. 

Ha nem értünk hozzá, jobb, ha nem adjuk meg. Mert ha a másik fél viszont ért hozzá, akkor ezzel bejut az otthoni hálózatunkba, és ott már csak az ő fantáziájára van bízva, hogy mit csinál. Ha viszont értünk hozzá, akkor a routereken általában be lehet állítani vendéghozzáférést, ahol be tudjuk állítani, hogy mit érhet el, mit nem. De mindenképpen jobb paranoiásnak lenni, függetlenül attól, hogy ki kéri a wifihozzáférésünket

 – fejtette ki nézőpontját egy kommentelő.

Egy fehér autó okozott aggodalmat az egyik lakónak. (képünk illusztráció!) Fotó: Pixabay

Gyanús, fehér autóból fotóztak házakat Óbudán

Nem ért véget a hét azonban gyanús esetek nélkül: egy óbudai nő arra panaszkodott, hogy szombaton egy fehér Ford ment el lassan az utcájában, majd mikor meglátta, hogy a nő épp kint van az udvaron, továbbhajtott. 

Ezután megállt a szomszéd háza előtt az úton, és amikor bejöttem a házba, az ablakból láttam, hogy az anyósülésről egy férfi kiszáll és a házunk felé fotóz

– posztolta a nő aggodalmát. Mire újra kiment a ház elé, az autó már nem volt az utcában, de nagyon furcsának találta az esetet. A hölgy arra kéri az óbudaiakat, hogy aki esetleg észreveszi az autót, ahogy lassan járja az utcákat, az próbálja meg lefotózni, és legyenek figyelemmel a fehér Fordra. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás