RETRO RÁDIÓ

Özönvíz az utcán: pár óra alatt megadta magát Óbuda legújabb vízelvezető rendszere

Hiába büszkélkedett Kiss László baloldali polgármester, hogy sikeresen kijavította a csillaghegyi vízelvezető rendszert. Lehet, hogy esőre nem számítottak? – kérdezik gúnyosan a helyiekMegosztás
Szerző:
2023.06.09. 05:00
Csillaghegy kiss lászló víz

Kiss László, Óbuda polgármestere június 6-án még azzal büszkélkedett, hogy sikeresen kijavította a csillaghegyi vízelvezető rendszert, ám ugyanazon a napon fél Csillaghegy víz alatt állt. Az eset óriási felháborodást keltett a helyiek körében, rengeteg óbudai ugyanis arról számolt be, hogy több utcában is állt a víz.

Mező utca és az Óbor utca kereszteződésénél Fotó: Facebook

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata már a múlt évben elkezdett lépéseket tenni annak érdekében, hogy a kerületben az egyik legkritikusabbnak mondható csillaghegyi öblözet vízelvezetési kihívásain javítson, ennek keretében számos helyen épültek új víznyelők Csillaghegy-szerte

– írta Kiss László délelőtt még a közösségi oldalán.

A poszt megjelenése után pár órával bebizonyosodott, hogy az eső keresztülhúzta a polgármester számításait. A délutáni esőzés következtében lényegében víz alá került az Ady Endre és Zöldfa utcai sarok. Nem úszta meg az Arany János utca és az Attila út sem. A hirtelen jött esőzés következtében a Rákóczi utcában is 10-15 centis víz állt. Ugyancsak tragikus volt a helyzet a Mező utca és az Óbor utcai kereszteződésnél is, ahol akkora eső esett, hogy még autóval se lehetett átmenni. 

Az Ürömi úton is állt a víz Fotó: Facebook

 

A Czetz János utca, Vég utca is ilyen! Hiába kértük, hogy csináljanak valamit!

– írta felháborodva az egyik helyi lakos az egyik privát csoportban.

A helyiek közül többen úgy vélik, hogy az a legfőbb probléma, hogy nincs, ami megfogja a hegyről lezúduló vizet, mivel minden le van betonozva, aszfaltozva és térkövezve. Ennek ellenére vannak olyan lakosok, akik szerint sokan eltúlozzák a helyzetet.

Annyit tudok mondani, a mi utcánk jó lett, de én sokat harcoltam a jó munkáért. Először egyáltalán nem terveztek új szikkasztókat, de írtam leveleket mind az önkormányzatnak, mind az önkormányzati képviselőnknek. Megcsinálták az új szikkasztókat

– írta egy másik lakos.

Sokak szerint nagy gondot okoz az is, hogy nincsenek megfelelően kitisztítva a szikkasztók sem, többen felvetették a kutyatartók felelősségét is, mondván, sokan a  kutyapiszokzacskókkal tömítik el a vízelvezetőket. Az mindenesetre tény, hogy a keddi esőzések következtében rengeteg utca vált járhatatlanná, mint ahogyan arról a Metropol is beszámolt, nem kímélte az országot az eső kedden, megdőlt a napi csapadékrekord. 

Az OMSZ beszámolója szerint júniusban 60-80 milliméter eső esik átlagosan, de most a sorozatban érkező csapadékgócokból több mérőállomáson is a havi csapadékmennyiséget elérő vagy azt meghaladó mennyiséget mértek esetenként 1-2 óra alatt. A meteorológiai szolgálat mérőállomásai 100 milliméternél is több esőt regisztráltak Baján (101,7 milliméter) és Kékestetőn (111,3 milliméter), azonban az egyik észlelőjük Kékestetőn 122 millimétert mért, ezzel pedig megdőlt a napi csapadékrekord. 

 

Ezeket olvastad már?
Katalin nem árulhatta el a saját anyjának, hogy megszületett a trónörökös

Katalin nem árulhatta el a saját anyjának, hogy megszületett a trónörökös

"Sajnos ő már nincs közöttünk" - összeomlott a megkéselt Laci családja, akit egy csepeli gyártelepen találtak meg

"Sajnos ő már nincs közöttünk" - összeomlott a megkéselt Laci családja, akit egy csepeli gyártelepen találtak meg

Élvezd ki, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó nyárias hétvégi nap idén

Élvezd ki, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó nyárias hétvégi nap idén

Agydaganattal küzd a 7 éves Milán, 30 sugárkezelésen és 3 kemoterápián van túl

Agydaganattal küzd a 7 éves Milán, 30 sugárkezelésen és 3 kemoterápián van túl

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás