„Ott tartunk, hogy kihívjuk a rendőröket" – Budapest után vidéken is besokalltak a lakók a gyorsulgatóktól





Budapest után már Szegeden is sokan versenypályának nézik a várost éjjel.



Megosztás
Szerző: BT
Létrehozva: 2023.09.03.
gyorsulás versenyzés város Budapest

Nemcsak Budapesten, hanem a jelek szerint már Szegeden is veszélyben vannak az emberek az eszement éjszaki száguldozóktól és versenyzőktől. A közelmúltban ugyanis nem egy ember jelezte, hogy a nyugodt várost hétvégente sokan versenypályának nézik: már kora éjszaka és sokszor hajnalban is vadul bőgetik a motorokat, miközben padlógázzal rongyolnak át a településen. 

száguldozás, sebesség, autó, illegális gyorsulás, Pexels illusztráció
A helyiek többször keltek már hangos motorbőgésre. Sokan már lépéseket fontolgatnak az ügyben (Képünk illusztráció)  Fotó: Pexels

A történtek először egy helyi Facebook-csoportban bukkantak fel: egy felháborodott lakó ugyanis leírta, hogy éjjelente már nem először fordul elő, hogy nem tud aludni a száguldozóktól:

Nem értem, hogy lehet valaki ennyire öntörvényű, önző, hogy 120 dB-lel bőgeti a ménest lakott területen, este 10 után! Füvet nyírni tilos vasárnap napközben, mert hangos, ezek a tahók meg éjszaka búgatják a paripát, gondolom, nem 50 km/h-val…

– írta dühösen a férfi. 

Nem sokkal később kiderült, hogy korántsem egyedi esetről van szó: a város több pontjáról jeleztek hasonlót, sőt azt is elárulták, hogy régebb óta tartó folyamatról van szó, mostanra pedig sokaknál betelt a pohár: 

Nagyon kemény volt, olyan hangzavarral csapatták, hogy majdnem a Forma–1-en éreztük magunkat. És ez már-már rendszeres, szinte minden nap van valami estétől, de hétvégén meg kimondottan bedurvulnak

– mesélte egy, a Makkosházi körúton élő férfi. Azt is hangsúlyozták, hogy esetükben úgy hiszik, hogy nem autós, inkább motoros gyorsulgatásokról és versenyzésről van szó:

Vannak autósok is, ez egyáltalán nem most kezdődött. De amit most hallunk, az már kritikán aluli. Nem beszélve arról, hogy azért ilyenkor közlekednek jócskán olyanok, akik csak egy adott cél felé mennek, nem versenyezni akarnak. Őket sem veszik figyelembe?

– szögezte le egy másik városlakó. 

Az emberek jó részének már tele a hócipője a gyorsulással, mint mondták: türelmük a végéhez ért, ezért lépni fognak annak érdekében, hogy véget érjenek az éjszakai versenyzések: 

Most már ott tartunk, hogy kihívjuk a rendőröket, hogy csináljanak velük valamit, mert úgy tűnik, hogy ez már állandó programmá vált

– idéz egy másik hozzászólást a Ripost. Nem csak ők gondolkoznak a bejelentésen, úgy tudni, hogy volt olyan, aki már a mostani hétvégén megelégelte a motorbőgetést, és értesítette a rendőrséget.

A lap felkereste a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot az üggyel és az esetleges bejelentésekkel kapcsolatban, válasz esetén cikkünket frissítjük. 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás