Idei programjaival már a jövőbe tekint a Mészáros Alapítvány





A Balatonalmádin tartott rendezvény a Mészáros Alapítvány tehetséges fiataljainak támogatásáról, valamint az előttük álló lehetőségekről is szól.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.08.25.
Módosítva: 2023.08.27.
balatonalmádi Mészáros Csoport Mészáros Lőrinc Mészáros Alapítvány diákok

A Mészáros Alapítvány augusztus 24-től 27-ig tartó négynapos rendezvényén idén 7. alkalommal hívta meg a támogatott diákokat többek között azért, hogy egymással, támogatóikkal, valamint szakértőkkel ismerkedhessenek meg.

A Mészáros Alapítvány tehetséges diákjai. Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Az alapítvány a tehetséges és elhivatott fiatalok fejlődését konferenciákkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és számos érdekes programmal igyekszik elősegíteni. Ez egy remek lehetőség számukra, hogy információhoz jussanak, megmutassák magukat, mind saját tehetségük, mind az alapítvány támogatásának köszönhetően.

Negyedével nőtt a diákok támogatása

Dr. Sisa András, a Mészáros Alapítvány kuratóriumának tagja köszöntő beszédében elmondta, hogy a koronavírus és a gazdasági világválság után külön kiemelendő, hogy mekkora összeggel tudják támogatni a tehetséges diákokat. A támogatás összege a korábbi havi 50 ezer forintról idén 75 ezer forintra nőtt. Sőt ennél is többet, 100 ezer forintot kaphatnak havonta azok a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók, akiknek a súlyozott átlaga 4,8 felett van. A mostani rendezvényen 11 ilyen kimagasló eredményeket elérő diák is részt vett.

Az általatok megszerzett tudás, készség jelenti az elmúlt 7 esztendő legnagyobb sikereit az alapítvány számára

– hangsúlyozta dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Alapítvány kuratóriumának tagja, a Mészáros Csoport CSR-igazgatója.

Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Alapítvány kuratóriumának tagja, a Mészáros Csoport CSR-igazgatója. Fotó: Markovics Gábor

„Ezek a diákok mind azért vannak jelen, mert őket valóban foglalkoztatják a kor társadalmi, gazdasági, kulturális témakörei, melyek a világ működését is befolyásolják.”

Az alapítvány eddig egyébként több mint 700 millió forinttal támogatta a kiemelkedően teljesítő és elhivatott diákokat.

A Covid, a gazdasági válság és az orosz–ukrán háború okozta krízishelyzeteket csak azok élik túl, akik képesek gyorsan reagálni és alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A Mészáros Csoport sikereinek egyik kulcsa az, hogy a legjobb szakemberekkel dolgozik. 30 ezer – a maga területén kiemelkedően teljesítő – munkavállalója van jelenleg a cégcsoportnak. Céljuk többek között az, hogy tudásuk legjavát nyújtsák

– tette hozzá.

Magyar vállalkozók a magyar társadalomért

A mostani rendezvény tematikáját olyan, a fiatalokat leginkább foglalkoztató témák szolgáltatják, mint a mesterséges intelligencia, a startupcégek működése, vagy az orosz–ukrán háború okozta gazdasági hatások. A programok nagy része is erről szól.

Az ilyen alapítványok működése azért nagyon fontos, mert a magyar vállalkozók így visszaadhatnak valamit a társadalomnak

– mondta dr. Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára. Hozzátette:

„Kiemelt fontosságú a tehetségek gondozása. Több ilyen kezdeményezésre lenne szükség, mely során sikeres magyar vállalkozók a tudásba, a jövőbe és a jövő generációjába fektetnek.”

Dr. Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára. Fotó: Markovics Gábor / Ripost

A sikerhez sok tényező kell, többek között ebben segít a Mészáros Alapítvány, hogy minél kevesebb teher legyen a kiemelkedő teljesítményű diákokon. A tehetség márpedig közösségben tud kibontakozni, ezért is fontos az alapítvány működése, valamint az általa nyújtott támogatás.

„A következő évek, évtizedek nyertesei kell, hogy legyünk”

Az államtitkár beszédében kiemelte: Magyarország szerepe geopolitikai adottságainak köszönhetően egyre fontosabb mind a német, mind az orosz és török kapcsolatokat illetően. A közelgő európai uniós választások sorsdöntőek lehetnek. A következő éveknek, évtizedeknek, évszázadoknak a nyertesei kell legyünk, ehhez pedig a sikeres magyar vállalkozókra és a tehetséges fiatalokra egyaránt szükség van – tette hozzá.

Dr. Pál Emese, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szakmai koordinációért felelős vezetője. Fotó: Markovics Gábor

A rendezvényen felszólalt többek között dr. Pál Emese, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szakmai koordinációért felelős vezetője is. Ő mindenkit arra biztat, hogy az egész rendezvénysorozaton kérdezzen nyugodtan.

„Csak az a rossz kérdés, amelyik nem hangzik el” – jegyezte meg.

Az MCC közel negyed évszázada folytat oktatási, nevelési és tehetséggondozási programokat.

Azzal kapcsolatban, hogy a rendezvény milyen érdekes programokkal kezdődött, mit érdemes tudni a Mészáros Alapítvány támogatásáról, és mi mindent köszönhet ennek az egyedülálló lehetőségnek a 27 esztendős Képíró Ádám, az alábbi videóból tudhatsz meg többet:

 

A Mészáros Alapítvány konferenciája a jövőre koncentrál

A fiatalok jövőjét befolyásoló biztonságpolitikai, gazdasági és társadalmi kérdésekre fókuszál a Mészáros Alapítvány VII. Konferenciája. Az augusztus 24-től 27-ig tartó szimpózium helyszíne ezúttal is Balatonalmádi, ahová mintegy 170, az alapítvány ösztöndíjában részesülő, felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező diákot várnak.

A Mészáros Alapítványt 2016-ban hozta létre Mészáros Lőrinc azzal a céllal, hogy a Felcsúton, Alcsútdobozon, Vértesacsán, Kajászón, Tabajdon és Vál községben élő, ott állandó lakcímmel rendelkező, a felsőoktatásban tanulmányokat folytató diákokat ösztöndíjban részesítse. Az alapítvány működésének indulása óta eltelt 7 év alatt csaknem 1200 diák kapott ösztöndíjat több mint 700 millió forint értékben. A pályázat útján elnyerhető támogatás egyik feltétele, hogy az ösztöndíjban részesülő diákok évente egy alkalommal részt vesznek a Mészáros Alapítvány által szervezett komplex programon. A kétnapos konferencia tematikáját idén a fiatalok jövőjét alapvetően befolyásoló témák szolgáltatják, a többi között az orosz–ukrán konfliktus következményei, az infláció, a mesterséges intelligencia térhódítása, a startupokban rejlő lehetőségek, valamint a média szerepe a személyes brandépítésben.

 





 





Ezeket olvastad már?
Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás