7 ember vetette a mélybe magát a Mammutban: szigorítások várhatóak – videó





Már hét ember lett öngyilkos a Mammut bevásárlóközpontban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.03.
Módosítva: 2023.08.03.
bevásárlóközpont öngyilkosság mammut

A Mammutban dobta el magától az életet egy nő a napokban, a felső emeletről vetette a mélybe magát. A mentősök hiába küzdöttek az életéért, már nem lehetett megmenteni, olyan súlyos sérüléseket szenvedett.

Mammut<br />
öngyilkos
Fehér sátor a Mammut közepén – ismét leugrott egy ember Fotó: Ripost

Ugyancsak hiába próbálkoztak az öngyilkos újraélesztésével két hónappal ezelőtt. Akkor egy férfi mászott át a korláton, hogy a mélybe vesse magát, ezzel pedig – akaratán kívül – kis híján egy vásárló halálát is okozta. Anita élete alig néhány lépésen múlt.

A családanya a Borsnak kinyilvánította: a tragédia óta nem szívesen teszi be a lábát a bevásárlóközpontba, és szándékosan erősen fogalmazott, amikor kifejtette a véleményét.

Sajnos azt kell mondjam, hogy a Mammut ebben az állapotban életveszélyes. Én is kis híján meghaltam, ugyanis ha a férfi rám esett volna, aligha lettek volna jók a kilátásaim

– mondta Anita, akinek meggyőződése, hogy a legmegbízhatóbb megoldást a védőháló kifeszítése nyújtaná a magasabb szinteken.

Íme videónk az elmúlt másfél évben a Mammutban történt esetekről:


 

„Soha nem felejtem el a csattanást”

Tavaly februárban egy idős asszony ugrott le a negyedik emeletről. Az ő életét sem sikerült megmenteni, pedig akkor véletlenül éppen az üzletházban tartózkodott egy Németországban élő és dolgozó magyar mentős. A hős férfi párja, Edina akkor elmondta: alig telt el néhány másodperc, Norbert már az idős asszonyt vizsgálta. 

Soha nem leszek képes elfelejteni azt a szörnyű hangot, a csattanást.

Olyan volt, mintha két 120-szal rohanó autó frontálisan ütközött volna fékezés nélkül. Ösztönösen szóltam a férjemnek, hogy menjen, miközben ő már magától megindult. Hármasával lépte át a lépcsőfokokat, hogy mielőbb odaérjen” – emlékezett vissza a tragédiára Edina.

 

A Mammut további óvintézkedéseket tervez 

„A Mammut bevásárlóközpont üzemeltetése szeretné őszinte részvétét kifejezni a vasárnapi megrendítő eseményben érintett személy családjának és ismerőseinek.

Felelős bevásárlóközpont-üzemeltetőként, áruházaink rendszeres biztonsági ellenőrzésen mennek keresztül, melyek alapján azok minden hatályos jogszabályi előírásnak megfelelnek. Látogatóink biztonsága továbbra is kiemelten fontos a számunkra. A közelmúltbeli események fényében szakértői csoportot állítottunk fel, többek között pszichológus, viselkedéskutató és építészek részvételével, hogy megvizsgáljuk, vannak-e további intézkedések, amelyeket bevezethetünk a hasonló esetek elkerülése érdekében.

 

A következő lépéseket tervezzük:

• Fizikai változtatásokat hajtunk végre, melyek építészeti előkészítését már elindítottuk, a részletekről később tudunk beszámolni.

• Együttműködünk egy országos lelkisegély-szolgálattal, hogy szakmai véleményüket figyelembe vegyük, ide értve akár helyszíni lelki tanácsadás biztosítását is.

• Együttműködünk Budapest Főváros II. Kerületének Önkormányzatával, hogy a lehetséges közös lépésekről és az érintetteknek való segítségnyújtásról egyeztessünk.

Eddig megtett intézkedéseink:

• Eltávolítottunk minden olyan tárgyat (padokat, virágládákat), amely megkönnyítheti vagy bátoríthatja a magasabb szinteken a korláton való átmászást.

• Rendszeres és átfogó képzést tartottunk biztonsági szolgálatunknak az intő jelek kiszűrésére a bevásárlóközpont területén.

• Bevezettük a biztonsági szolgálat gyakori járőrözését a harmadik és negyedik emeleten.

• A bevásárlóközpont kamerarendszere úgy került beállításra, hogy a korlát melletti részek jól láthatóak legyenek, így lehetőséget adva a beavatkozásra.

• Mentálhigiénés támogatást ajánlottunk fel a bevásárlóközpontban dolgozók számára, akik az esemény érintettjei voltak és ezt igényelték.

Sajnos azonban számolni kell azzal, hogy minden óvintézkedés ellenére, néha olyan elszántsággal és hirtelen történik meg a tragédia, hogy helyszíntől függetlenül azt nagyon nehéz megakadályozni.”

 

Ha segítség kell

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás