RETRO RÁDIÓ

Vakolat borította be a IX. kerületi Drégely utca járdáját, az 5. szám alatti ház is életveszélyessé vált

Tetemes mennyiségű törmelék halmozódott fel a IX. kerületi Drégely utca 5. szám előtt. Korábban megírtuk: szintén ebben az utcában vált életveszélyessé egy másik társasház is.Megosztás
Szerző: SZ.D.
Létrehozva: 2023.07.14.
Baranyi Krisztina Drégely utca vakolat veszély ház

Csütörtök délután temérdek mennyiségű vakolat borította be a IX. kerületi, Drégely utca 5. szám alatt lévő társasház előtti járdát. Az ott lakók aggodalmukat fejezték ki, miszerint életveszélyesen omlik a vakolat a házról – erről árulkodott egy figyelemfelkeltő szalag is, amit a ház elé húztak ki, elzárva ezzel a gyalogosközlekedést. A Metropol munkatársa péntek reggel a helyszínre látogatott, ahol akkorra már feltakarították a járdát, a törmeléket zsákokba szedték és a szalag is eltűnt, feltehetően ezzel megszűnt az omlásveszély. 

A vakolatot zsákokba rakták Fotó: Metropol/MK

Arról nincs információnk, hogy magától hullott-e a vakolat ilyen mennyiségben a házról, vagy éppen a veszély megelőzése érdekében verték le, de ezeket a kérdéseket feltettük a Ferencvárosi Önkormányzatnak is, amint reagálnak, frissítjük cikkünket.

Az viszont tény, hogy a kerületben már régóta megoldatlan a Drégely utca ügye, hiszen ebben az utcában több romos épület is van. Mint ahogyan arról korábban írtunk, hiába hárították el a veszélyt és dúcolták alá a lépcsőházat a Drégely utca 12.-ben, a helyi lakosoknak továbbra is középkori körülmények között kell nap mint nap élniük. A társasházban több mint 50 ember él, akik kinti vécét használnak, ráadásul patkányok mászkálnak az otthonukban, penészedik a lakásuk, és még a vakolat is omlik. 

Botrányos állapotban van a Drégely utca 5. száma alatti épület is Fotó: Metropol/MK

A legtöbb lakásban folyamatos a dohosodás, a falak be vannak ázva. A vakolat olyannyira omlik, hogy egyes helyeken már kézzel is ki lehet bontani a téglákat

A szörnyű körülmények miatt a lakosok érthető módon már nagyon el vannak keseredve, mivel úgy érzik, hogy a kerület teljesen magukra hagyta őket. 

Áldatlan állapotok uralkodnak a Drégely utca 12.-ben is Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Az ügy pikantériája, hogy Baranyi Krisztina korábban arra szólított fel mindenkit, hogy ne riogassák az embereket, mivel a Drégely utca 10–12. szám alatti társasházak teljesen biztonságosak. A 9Tv YouTube-felületén azonban máig elérhető videó tanúsága szerint a politikus három éve viszont még teljesen mást gondolt ezekről az épületekről. A 2020-as felvétel alapján a polgármester akkor egész pontosan azt mondta, hogy a Vágóhíd utca 10. és a Drégely utca 10–12. szám alatti házakat le kell bontani, mivel azok életveszélyesekké váltak.

A bontások a Vágóhíd utca 10.-zel kezdődnek, azt fogjuk legelőször lebontani. A rangsorok úgy álltak össze, hogy a kerület legrosszabb műszaki állapotában lévő házait vettük legelőre, ahol már életveszélyes lakni

– nyilatkozta korábban Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere a 9Tv-nek. 

A Drégely utcában lévő házak lebontásáról azonban azóta sincs hír. 


 

 

 

Ezeket olvastad már?
Emlékszel még Bélára, mindenki kedvenc magyar sztárkutyájára? Megható összefogás az emlékéért

Emlékszel még Bélára, mindenki kedvenc magyar sztárkutyájára? Megható összefogás az emlékéért

Visszatér a csapadékos idő: még hó is eshet ma

Visszatér a csapadékos idő: még hó is eshet ma

Letartóztatása napjáig hordta a nadrágövet, amellyel megfojtotta a kislányt

Letartóztatása napjáig hordta a nadrágövet, amellyel megfojtotta a kislányt

Az ország legnagyobb karácsonyfájává változott a Megyeri híd – videó

Az ország legnagyobb karácsonyfájává változott a Megyeri híd – videó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás