"Kikérhették volna a mentősök véleményét is" - újabb terelősziget borzolja a kedélyeket Kispesten





A helyiek úgy vélik, hogy a felesleges és balesetveszélyes beruházásra szánt összegnek máshol jobb helye lenne.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.29.
Üllői út terelősziget Kispest

Újabb terelőszigetet kezdtek kialakítani Kispesten  az Üllői úton a Földváry utcánál, a mostani beruházás már a sokadik a kerületben. A helyiek úgy vélik, hogy a terelősziget rendkívül balesetveszélyes és a mentő, tűzoltó elől se lehet majd rendesen lehúzódni.

A helyiek szerint semmi szükség nincs az új terelőszigetre - Fotó: Olvasói

Forgalomlassításra tökéletes

- írta felháborodva az egyik helyi lakos a kerületi csoportban, ahol sokak szerint balesetveszélyesek is ezek a szigetek. Ráadásul a terelőszigetnek köszönhetően az út olyan szűk lesz, hogy a teherautósoknak pl. ezentúl padkázniuk kell majd. Sokan attól is tartanak, hogy a terelősziget miatt a kocsisor az Üllői út egy részére is fel fog torlódni. 

Kikérhették volna a mentősök és tűzoltók véleményét is, mennyire segíti a munkájukat, hogy hiába húzódnak le a szélre az autósok, nem tudnak köztük elmenni. Legalább ész van a városvezetésnél. (Ja, nem)

- sorolta a további problémákat egy másik ott lakó. 

A kispestiek szerint a pénznek is lenne jobb helye: a baloldali városvezetés ilyen felesleges beruházásokra szórja a pénzt, úgy, hogy a járdákon eközben csak bukdácsolnak az emberek. Sokan ráadásul úgy vélik, hogy a terelőszigetek semmit sem fognak javítani a helyzeten, mivel a forgalom lassítására semmi szükség, mivel már így is lassú.

Az ügyben megkérdeztük Dódity Gabriella fővárosi képviselőt is, aki szerint elég megnézni a Hunyadi utcában lévő kanyarodó sávokat, ahol a terelősziget egy sávra szűkíti az utcát. Mint mondta, a saját tapasztalatai alapján sokkal több idő alatt tudunk átjutni a lámpán, mivel a terelősziget miatt nem férünk oda a balra kanyarodó lámpához a feltornyosuló sor miatt.

Ha jön egy mentő, vagy egy tűzoltó sehová se tudnak majd félrehúzódni, egy ilyen közlekedési helyzetben akár életek is múlhatnak azon, hogy nem tudsz arrébb menni, vagy félrehúzódni

 - sorolta ő is azokat a kézenfekvő problémákat, amelyekről már az ott lakók is említést tettek.

Dódity Gabriella szerint a terelősziget rendkívül veszélyes lehet - Fotó: Facebook

A politikus a Metropolnak azt mondta, hogy az Üllői út Dél-Pesten az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító út, éppen ezért érhetetlen, hogy miért szűkítik le az utat ilyen akadályokkal, hiszen nem ez az egyetlen járdasziget a környéken.

Mint, ahogyan arról nemrégiben beszámoltunk egészen elképesztő járdasziget ütötte fel a fejét Kispesten a Hunyadi utca és az Ady Endre út kereszteződésénél is. Ez is felháborodást váltott ki a helyiek körében, mondván, ha elkészül a beruházás, azzal minden bizonnyal még jobban megnehezíthetik az autósok dolgát a környéken. Ottjártunkkor több helyi lakos is azt mondta, hogy már eddig is nagyon forgalmas volt a környék, és félő, hogy a felújítási munkálatok után még nehezebb lesz a közlekedés. A beruházás során ugyanitt egy biciklisávot is ki fognak alakítani, ami már csak azért is érdekes, mert az úttal párhuzamosan már van egy külön bicikliút. Lapunknak több ott lakó is megerősítette, hogy ezentúl csak a helyiek parkolhatnak majd az utcában, minden más autóst ki fognak tiltani.

Eddig is nagy sorok voltak, ezután is nagy sorok lesznek

– mondta lapunk kérdésére István.

A Metropolnak egy másik helyi lakos kiemelte: nem érti, hogy mi a célja a beruházásnak és egyáltalán nem biztos benne, hogy gyorsabb lesz a közlekedés a környéken, ha elkészülnek vele.

A Hunyadi utca és az Ady Endre út kereszteződésénél is van egy járdasziget – Fotó: Metropol

 





 





Ezeket olvastad már?
"Állj neki újra tanítani, k***va" - két tanárát is bántalmazta a 17 éves fiú

"Állj neki újra tanítani, k***va" - két tanárát is bántalmazta a 17 éves fiú

Korrupció és trükközés: Karácsony rekordot döntött, számtalan nyomozás folyik fővárosi ügyekben

Korrupció és trükközés: Karácsony rekordot döntött, számtalan nyomozás folyik fővárosi ügyekben

Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás