Félmilliárdért vett vadonatúj lakásokat Kispest – de akkor miért adta el a meglévő önkormányzati lakásokat?





Új építésű társasházi lakásokat vásárol a baloldali Kispest önkormányzata. Úgy tűnik, még sincs „kivéreztetve" Budapest.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.07.18.
Dódity Gabriella Gajda Péter lakás Kispest

Szép summáért, 500 millió forint értékben vásárol lakásokat Gajda Péter kispesti polgármester, legalábbis erről határozott a baloldali többségű testület. A kerület korábban inkább szabadult az önkormányzati lakásoktól.  Dódity Gabriella fideszes frakcióvezető, fővárosi képviselő érdekesnek nevezte a pálfordulást.  

 Az elmúlt években a kispesti önkormányzat rengeteg lakást eladott, javarészt olcsón, saját bérlőinek. Több száz lakáson túladtak, most azonban irányt váltottak. Fotó: illusztráció

„Annak nagyon örülünk, hogy a »kormány által kivéreztetett« baloldali önkormányzatnak van félmilliárdja erre” – mondta a Metropolnak Dódity, aki több szempontból is aggályosnak tartja a kispesti 360 fokos irányváltást. 

A jogszabályok szerint a lakásértékesítésekből származó bevételt a testület kizárólag lakásokra költheti. Idáig rendben is van, de az, hogy teljes egészében elhanyagolják a meglévő lakásállományt és közben vadonatúj lakásokat vásárolnak félmilliárdért, több mint érdekes. Egyébként is, miért új építésű lakásokat vásárolnak, talán mert »beszakadt« az ingatlanpiac? Ezek a legdrágábbak. Kispesten rengeteg új társasház »nőtt ki a földből« olyan egykori önkormányzati telkeken, amiket értékesített a testület. Azt is látjuk, hogy vannak olyan társasházak, amelyekben a lakások, hogy, hogy nem, baloldali körökhöz kerültek, így felmerült bennünk a gyanú: talán az új lakások vásárlása is bizonyos haverok érdekét szolgálja

– vélekedik a kormánypárti politikus. Dódity hozzátette: „A Fidesz–KDNP frakció ezért módosító javaslattal élt a vételi pályázati feltételek részleteit tekintve. Ezáltal szigorodtak a feltételek a kerületben, azokkal a társasházakkal nem pályázhatnak értékesítésre, amely olyan telken állnak, ami az elmúlt 8 év során önkormányzati tulajdonban volt. Érdeklődéssel várjuk, hogy kik fognak pályázni, és kiktől akar az önkormányzat új építésű lakásokat venni.”

Dódity Gabriella szerint a jelenleg meglévő bérlakásállomány állapota nagyon rossz. Sok lakás penészes vagy alig lakható, ezekre is fordíthatná az önkormányzat a pénzt Fotó:  Facebook

Baloldali mutyik áldozata a kispesti pedagógus?

Könnyen fedél nélkül maradhat Zita, a kispesti tanárnő, miután a szomszéd telekre „betette a lábát” valaki a baloldali vállalkozói körből. Az érintettnek számtalan megbízása volt és ma is van. Mint ahogyan megírtuk, a vállalkozó társasházépítésbe fogott a korábbi önkormányzati telken, de kiderült, hogy azon nem férne el az épület. Ezért a pedagógus átengedett a saját kerítésén belüli területéből valamennyit ingyen a vállalkozónak, aki elbontotta a kerítést és megígérte: az általa beépített csatorna aknáját pótolja Zitáék számára. A bonyodalom ekkor kezdődött, és egészen odáig fajult, hogy még a vállalkozó perelte be a családot, és persze csatornaakna nem épült. Azóta Zita lavórban mosogat és a munkahelyén fürdik, a WC-jét sem húzhatja le. Ráadásul végrehajtást tettek a házára, elvesztheti mindenét… Dódity Gabriella úgy véli, figyelemre méltó az eset.

„Gajda Péterék egy önkormányzati telket elcseréltek egy Határ úti, közterületként használt ingatlanra azzal a címszóval, hogy így rendbe teszik a villamos végállomás környékét. Természetesen az ugyanúgy néz ki ma, mint korábban. De hogy, hogy nem, két-három hónap alatt ez az ingatlan kétszer is gazdát cserélt és kikötött az önkormányzatnak rendszeresen dolgozó vállalkozónál. Utóbbi viszont Kránitz Krisztián, más néven Mr. 40 százalék spanyolországi szomszédja… Egyébként ez a vállalkozó csinálta a Százszorszép Óvoda rettenetes minőségű felújítását, amikor is Gajda 180 millió forintot úgy fizetett ki, hogy olyan tételek is szerepeltek a költségek között, amelyek nem, vagy nem úgy valósultak meg” – állította a politikus a Metropolnak. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Nincsenek szavak: ez vezetett a két emberéletet követelő kamionbalesethez

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

Súlyos baleset történt Újpesten, a mentők már a helyszínen

Súlyos baleset történt Újpesten, a mentők már a helyszínen

Na, még csak ez hiányzott: ekkor érkeznek a fagyosszentek, nem hiszed el, mit hoznak!

Na, még csak ez hiányzott: ekkor érkeznek a fagyosszentek, nem hiszed el, mit hoznak!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás