Hűvös időre számíts: mutatjuk, mikor lesz 10 fok a héten





A hét eleji hidegfrontok hatását még most is érezheted.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.07.27.
Meteo Klinika Dr Pintér Ferenc hőmérséklet

A hét elején érkezett hidegfrontok a hét további részében is kifejtik hatásukat. A nyári időszakra nem jellemző lehűlést tartogatnak.

Csütörtök reggel 10 fok körül alakul a hőmérséklet (Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay.com

Aránylag napos, gomolyfelhős időre számíthatunk csütörtökön. Kicsi az esély csapadékra, inkább csak eleinte a Tiszántúlon fordul elő zápor. A nap folyamán erős, néhol viharos marad az északnyugati szél. Mérsékelten meleg időnk lesz 20-25 fok körüli maximumokkal.

Pénteken fátyolfelhők szűrik a július végi napsütést, de ezekből nem alakul ki csapadék. 30 fok köré erősödik a nappali felmelegedés, de nem valószínű, hogy el is éri.

A többórás napsütés mellett délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet szombaton. Főleg a Dunántúlon már zápor, zivatar is előfordul. A korábbihoz képest 30 fok körüli kánikula valószínű.

Vasárnap erősen gomolyfelhős időre van kilátás többfelé záporral, zivatarral. Az északnyugati szél megerősödik. A hőmérséklet 25–30 fok közé csökken – írta meg a Köpönyeg.

A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív- érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

A hirtelen jött hideg miatt csütörtökre virradóan 10 fok körül alakul majd a hőmérséklet az ország nagy részén. A nap folyamán sem melegszik sokkal 20 fok fölé az idő.

Ezeknek a folyamatoknak erős hidegfronti hatása van, melyek megterhelik a szervezetet. Országosan nagy lesz a szél és előfordulhatnak viharok is.

Mindez komoly idegrendszeri terhelést jelent – hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, majd hozzátette: a görcsös folyamatok felerősödhetnek, fejfájások, migrének alakulhatnak ki.

A keringési rendszer leterhelt, ilyenkor gyakoribbak a rosszullétek és a vérnyomás-ingadozások. A koraszülések száma is megnőhet, amellett, hogy az alvás minőségét is tönkreteszi az éppen átvonuló hidegfront.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás