Ez nem semmi! Ennyibe kerülnek a nyári slágerételek a budapesti strandokon – Videó





Idén egy családi ebédhez már nem elég tízezer forint, ha a strandon szeretnénk jóllakni. Stábunk a Csillaghegyi és a Pünkösdfürdői Strandfürdőt, valamint a Paskál Gyógy- és Strandfürdőt és a Palatinust látogatta meg, hogy szemügyre vegye az idei árakat.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.07.02.
Módosítva: 2023.07.02.
Paskál fürdő forint Pünkösdfürdői Strandfürdő gyros tál sör

Már javában dübörög a strandszezon, így nem meglepő, ha egyre több tapasztalatot olvashatunk a strandos büfék árairól is. Ahogy az lenni szokott, a legtöbbeket a nyári favoritok ára érdekel, így most megnéztük, mennyibe kerül a lángos, a hamburger, a gírosztál és a sör a budapesti fürdőkben. Stábunk Óbudára látogatott el a Csillaghegyi és a Pünkösdfürdői Strandfürdőbe, hogy összehasonlítsa az árakat, de a zuglói Paskál fürdőben is jártunk, hogy megnézzük, drágább-e a belvároshoz közelebb strandolni. 

strand, palatinusz, meleg, hőség, strandolás, víz, medence
Sokak kedvence a nyári melegben a sajtos-tejfölös lángos. Fotó: Bánkúti Sándor

Idén sem lett olcsóbb a lángos, sőt!

Sok strandoló nyári kedvence a lángos. A magyar specialitás ára azonban évről évre feljebb kúszik, így egy sajtos-tejfölös ára már a kétezer forintot súrolja, néhány helyen pedig el is éri vagy meg is haladja. A Csillaghegyi strandon „csupán” 1790 forintba kerül a finomság, és a Csillaghegyi Strandfürdőhöz hasonló árakat láthatunk szerte a városban, de van, ami meglepően drága az óbudai fürdőben a többi helyhez képest.

A gírosztál például 3990 forint, míg egy hamburger 2790, egy amerikai hot dog pedig 1190 forint, de közel 3000 forintba kerülnek a grillhúsok is Csillaghegyen. És akkor még nem beszéltünk a köretről. A hasábburgonya ára a legtöbb helyen ezer forint körül mozog. Itt találtunk fagylaltot is – másutt inkább csak jégkrém volt –, amiből egy gombóc 590 forintba került. A palacsinta darabja pedig 490–590 forint között volt ízesítéstől függően.

Nem olcsóbb a lángos a Pünkösdfürdői Strandfürdőn sem, ahol 1800 forintért kaphatunk sajtos-tejfölöst, a hamburger azonban majdnem ezer forinttal kedvezőbb árú itt, mint Csillaghegyen. Itt ugyanis 1950 forintért juthatunk az amerikai finomsághoz. A három fürdő közül a Paskál tűnt a legdrágábbnak, de a választék is itt volt a legnagyobb. Itt hamburgert 3000 forint körül tudunk vásárolni, a gírosztál azonban olcsóbb, mint Óbudán. 

Ezer forint alatt nem ússzuk meg a csapolt sört sem

És persze mi mással öblítene le egy jó lángost az ember, ha nem jéghideg csapolt sörrel! Ezt a Csillaghegyi Strandfürdőben 1190 forintért tehetjük meg idén, már ha korsóval kérünk, Pünkösdfürdőn pedig be kell érnünk a dobozos sörrel, ami árban jóval kedvezőbb: 700 forint. A Paskál fürdőben még ennél is többet költhetünk, ugyanis itt 1300 forintot kell fizetni fél liter csapolt sörért.

 





 





Ezeket olvastad már?
Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás