Kürtőskalács Fesztivált rendeznek május 12-14. között a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a főszereplő idén a pisztácia. A finom édességen kívül családi programok is várják az érdeklődőket.
A gyermekes családoké a főszerep ezen a hétvégén a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol bábszínházzal, mesemondókkal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, zenével várják a látogatókat. A május 12-14. között zajló Kürtöskalács Fesztiválon különleges kürtőskalácsból készült desszertek, glutén-, tej-, és tojásmentes kürtőskalácsok színesítik a repertoárt.
A legfelkapottibb kürtöskalácsunk, ez sokaknak meglepő, mert azt hinnék, hogy kitalálunk mindig új ízeket, málnás meg pörköltmogyorós, meg gyömbéres, de amit a legjobban visznek, az a mai napig a fahéjas kürtőskalács.
árulta el András Tünde. A Vitéz Kürtős ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a legkülönlegesebb kürtőskalácsuk tavaly debütált, aminek különlegessége a kürtősbon, mivel a tésztáját különböző krémekkel töltik meg.
Legelőször a Kürtős Guba desszertünknél használtunk dekorációként brontei pisztáciát. Ez egy szicíliai faluból származó, erőszöld színű, jellegzetes ízű pisztácia. A tavalyi vigalmon a látogatóink megismerhették a töltött szélű kürtőskalácsot
- avatta be a lapot a műhelytitkokba Bálint Gáspár. Ha pisztáciás krémmel töltik meg a kürtőskalácsot, akkor pisztabonnak nevezik, ha pedig meg is szórják pisztáciával, akkor megszületik a pisztáciás pisztabon. A Mese habbal fantázianevű kürtőskalácshoz pedig haboskávé is jár.
Az állatkerti környezetben zajló esemény kimondottan egy olyan családi program, amelyen a család apraja-nagyja számos érdekes állatos és ismeretterjesztő programot találhat kürtőskalácsozás közben, a Csináld magad! kürtőskalács standon pedig bárki elkészítheti a saját kürtőskalácsát. Az eseményt különböző fellépések kísérik, többek között fellép Völgyesi Gabi a Unique kiskoncerttel, de Pál Dénessel és Opitz Barbival is találkozhatnak az érdeklődők.
A rendezvényről készült videós összeállításunkat itt tudod megnézni:
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre