RETRO RÁDIÓ

Két hete nincs közvilágítás, dühösek a lakók a XII. kerületben

Egyelőre nem tudni, miért nincs világítás az utcákban. A helyiek közül többeknek már a sétáról is le kellett mondaniuk.Megosztás
Szerző:
2023.05.29. 15:00
közvilágítás hegyvidék XII. kerület Budapest

Úgy tudjuk, már két hete nincs közvilágítás a XII. kerületi Trencséni utca kétharmadában a Matyó utcától a fogasig futó végéig. Bár a napokban kint járt a helyszínen egy cég, amely parkolást lezáró szalagokat helyezett ki, és narancssárga keresztet és csíkot festettek az útra, mindezidáig nem történt semmi. A kihelyezett szalagokon csupán csak annyi áll, hogy kábelhiba miatt „az elhárítási helyre” ne parkoljanak a helyiek. A felháborodott lakosok közül hiába jelentették be már többen a problémát – szóban és írásban –, máig nem állt helyre a közvilágítás.

Villanyoszlop villanypózna sablon
Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Közszolgáltatás? Adófizetés? Mi az? Minek? A denevérek legalább jól érzik magukat

– fakadt ki az egyik hozzászóló.

Mi már ezért nem járunk este sétálni, mert hagyományosan mindig van valamelyik részen, ahol nincs világítás, gondoltam »spórolás« végett

 – írta felháborodva egy másik hozzászóló. 

A kerületben nem egyedülálló esetről lehet szó, egy másik lakos hasonló állapotokról számolt be bejegyzésében. Mint ahogy fogalmazott, a Királyhágó utcában is sötétség van már több napja. Az Istenhegyen is komoly gondot okoz a közvilágítás hiánya, az egyik hozzászóló szerint már-már életveszélyes átkelni a zebrán is. 

Az ügyben kerestük az önkormányzatot, hogy megtudjuk, hallottak-e a fennálló problémáról. Válaszukból kiderült, hogy nem a kerület, hanem a fővároshoz tartozó cég a felelős az ügyben. Íme a kerület válasza:

.Felháborítónak tartjuk, hogy a közvilágításért felelős fővárosi cég, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. a lakossági, önkormányzati  jelzések ellenére heteken keresztül nem oldja meg a közvilágítással kapcsolatos problémát. Önkormányzatunk a Királyhágó utcairól nem, de a Trencséni utca közvilágításával kapcsolatban a Járókelő oldalon keresztül kapott bejelentést, az ilyenkor bevett eljárás szerint ezt azonnal továbbítottuk az illetékes fővárosi céghez.

Budapest Főváros XII. ker. Hegyvidéki Önkormányzat"

 

Ezeket olvastad már?
„Karácsony Gergely adjon érdemi választ a 99 Mozgalom finanszírozása ügyében!”

„Karácsony Gergely adjon érdemi választ a 99 Mozgalom finanszírozása ügyében!”

Rákkeltő olajat hívott vissza a Nébih

Rákkeltő olajat hívott vissza a Nébih

Dráma a bölcsiben: pancsolómedencébe fulladt a 2 éves Hannah

Dráma a bölcsiben: pancsolómedencébe fulladt a 2 éves Hannah

Fájt a bordája, majdnem belehalt az angyalarcú 6 éves lány

Fájt a bordája, majdnem belehalt az angyalarcú 6 éves lány

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás