Az ország túlfelén talált menedéket a berhidai balesetet túlélő kismama és családja





Háromszáz kilométerre menekült otthonától a berhidai balesetet túlélő kismama és családja. Biankát és hozzátartozóit az egyik halálos áldozat rokonai megfenyegették, mert szerintük a rákbeteg lány tehet a tragédiáról.



Megosztás
Szerző: KKP
Létrehozva: 2023.05.10.
Módosítva: 2023.05.10.
halál tragédia kismama fenyegetés menekülés

Mint arról korábban beszámoltunk, Pétfürdő és Berhida között egy személygépkocsi szemből belerohant abba az autóba, amit Gábor vezetett, az utasa pedig egy állapotos, rákbeteg  kismama, Bianka volt. A két sofőr a helyszínen meghalt, a 21 éves, áldott állapotban levő nőt kórházba szállították. Az orvosok arra gyanakodtak, hogy Biankának nem csupán az arca, hanem a mája is károsodott, de a vizsgálatokkal ezt végül kizárták. A lányt hétfőn otthonába bocsátották. Biankáról nem sokkal korábban derült ki, hogy a méhnyakán egy rosszindulatú daganat van, de a betegség valószínűleg nem tett kárt a gyermekben.

Két család is gyászol. Fotó: Police.hu

A baleset előzménye, hogy a 21 éves kismama édesanyja arra kérte Gábort, vigye el a lányát kocsival gyógyszert vásárolni Down-szindrómás és szívbeteg testvérének. A család barátja nem teketóriázott, kötelességének érezte, hogy rendelkezésre álljon. Ilyen ember volt, mondják, akik ismerték, mindenkin segített, ha tehette.

A balesetet követően Berhidán elszabadultak az indulatok. Bianka édesanyja, Mónika a Ripostnak elmondta: a tragikus karambol után Gábor egyik rokona megfenyegette a kismamát és szeretteit: felgyújtja a bérelt ingatlanjukat, majd 

megkeresik Biankát a kórházban, hogy ledobják az emeletről.

Kifejtették, hogy amennyiben Biankáék nem kérnek baráti fuvart Gábortól, a családapa még most is élne.

„Ez rendkívül sértő és igazságtalan, hiszen mi is gyászoljuk őt, hiszen nagyon szerettük” – fogalmazott Mónika. Az asszony tíz gyermeket hozott a világra, közülük hatan még vele laknak.

„Mindig is dolgos romák voltunk, becsületesen élünk. Persze ha kell, megvédjük magunkat.”

Gábor egyik rokona odajött a házunkhoz és elkezdett balhézni, mire a fiam megverte. Mindkettőt elvitték a rendőrök, akik egyébként nagyon rendesek voltak, a gyereket már ki is engedték

 – mondta az asszony, majd hozzátette: miután Biankát hétfőn kiengedték a kórházból, egy közeli rokonhoz menekültek Szabolcs megyébe. Ez számukra hatalmas távolság, hiszen 300 kilométernél is többet utaztak.

A Biankáék életét megkeserítő agresszor egyik rokonát elértük, ő szégyelli a vérségi kapcsolatot a fenyegetőzővel.

„Épeszű ember tudja, hogy Bianka semmiért sem okolható! Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 

nem vagyok róla meggyőződve, hogy a fenyegetőt valóban a Gábor halála miatti felháborodás vezette. Ez az ember hosszú éveket töltött börtönben, és ott konfliktusba keveredett Bianka egyik rokonával.

Valószínűnek tartom, hogy azért a sérelemért akart elégtételt venni. Ez egy gyáva, nyomorult ember! A szerettünket pedig, aki meghalt, hagyni kell békében nyugodni” – fejtette ki a fiatal fiú.

Az elhunyt Gábor édesapja, Gyula szerint felesleges bárkit is hibáztatnia.

„Hogy pontosan mi történt Berhidán, azt nem tudom, mert távol lakom onnan, de annyit elmondhatok, hogy én is kaptam fenyegető üzeneteket, miszerint kaszával felfegyverkezve várnak. Én senkivel nem akarok balhét, egyszerűen gyászolom a gyermekemet. Egyelőre azt sem tudom, mikor temethetjük el!”

– mondta a halálos áldozat édesapja.

A Ripost megkereste a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, milyen konfliktus miatt kellett intézkedniük és milyen eljárás van folyamatban, illetve hol tart a baleset kivizsgálása.

Az eset kapcsán garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Várpalotai Rendőrkapitányság, és két főt őrizetbe vett

 – válaszolta a lapnak a rendőrség. 





 





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás