RETRO RÁDIÓ

„Csak Istenben bízhatunk, hogy megmarad" – császármetszést végeztek a berhidai balesetet túlélő kismamán

Császármetszéssel, a tervezettnél két hónappal korábban kellett világra segíteni a berhidai balesetet túlélő kismama babáját. Bianka családjának ráadásul menekülnie is kellett.Megosztás
Szerző: Kóré
2023.05.09. 13:30
baleset tragédia kismama koraszülött

Császármetszést végeztek a berhidai balesetet túlélő kismamán. Biankát először kiengedték a kórházból, ám otthon bevérzett, ezért a mentők kórházba szállították. A babát két hónappal korábban világra kellett segíteni.

Csúnyán összetört a kocsi Fotó: police.hu

Biankáról hónapokkal ezelőtt derült ki, hogy méhnyakrákban szenved, de úgy tűnt, a betegsége ellenére biztonságban kihordhatja gyermekét. A babát júliusra várta, és a boldogságát még az sem tudta beárnyékolni, hogy időközben otthagyta a baba édesapja.

Mónika, a kismama édesanyja a múlt héten kérte meg a velük egy településen élő Gábort, hogy vigye el a 21 éves lányt Pétfürdőre, mert a közelben csak ott lehet kapni azt a gyógyszert, amire a fiatal nő Down-szindrómás, szívbeteg testvérének szüksége van. A férfi jó barátságot ápolt a családdal, ezért gondolkodás nélkül vállalta a fuvart. Pétfürdő és Berhida között frontálisan ütköztek egy, a szemközti sávból áttért autóval. Mindkét járművezető életét vesztette, Biankát pedig kórházba szállították. Több vizsgálatot elvégeztek rajta, majd hétfőn hazaengedték. Ezek után következtek a még komolyabb problémák.

Mónika, a lány édesanyja a Borsnak elmondta: mivel egyesek az ő családjukat hibáztatják Gábor haláláért, többen is életveszélyesen megfenyegették őket.

Sajnos a biztonságunk érdekében el kellett menekülnünk Berhidáról Szabolcs megyébe.

„360 kilométert utaztunk. Alig tudtam Biankát és az öt kisebb gyermekemet megnyugtatni. Éjjel azonban a terhes lányom rosszul lett és erősen vérezni kezdett. Kihívtuk hozzá a mentőket. Kiderült, hogy nem lehet halogatni, a babát mindenképpen a világra kell segíteni, hogy ne történjen tragédia” – mondta zaklatottan Mónika.

A kórházban végül a császármetszés mellett döntöttek. Biankának 1300 grammal megszületett a második kislánya.

Az orvosok mindent elkövetnek, hogy az unokám életét megmentsék. A baba jelenleg a koraszülött intenzív osztályon van. Csak Istenben bízhatunk, hogy megmarad

– mondta Mónika.

Berhida környékén máskor is történt súlyos baleset.

 

Ezeket olvastad már?
Hollik István: Karácsony Gergely továbbra is mellébeszél az adománygyűjtő láda ügyében

Hollik István: Karácsony Gergely továbbra is mellébeszél az adománygyűjtő láda ügyében

Egy pillanat alatt elloptak 10 millió forintot István bankszámlájáról

Egy pillanat alatt elloptak 10 millió forintot István bankszámlájáról

Salgótarjáni gyilkosság: sokkoló részletekre derült fény - Videó

Salgótarjáni gyilkosság: sokkoló részletekre derült fény - Videó

Továbbra is szabadon garázdálkodnak a maszkos rablók Pilisvörösváron - videó

Továbbra is szabadon garázdálkodnak a maszkos rablók Pilisvörösváron - videó

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás