RETRO RÁDIÓ

500 ezer forint választja el a májbeteg Patrikot az életét megváltoztató műtéttől – segítséget kér a család





Mivel Patrik még csak 2 éves, Hamburgban kell őt műteni, a kinti tartózkodás költségeit viszont a családnak kell fizetnie. A családnak már csak 500 ezer forintra van szüksége, hogy kiutazhassanak a műtétre.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.05.04.
beteg kisfiú műtét Transzplantáció adomány gyűjtés

Kökény Patrik Noel a Heves megyei Tarnabodon él édesanyjával. Máján két gócot fedeztek fel még három hónapos korában, ami alapján először tejfehérje-allergiára gyanakodtak az orvosok. A betegségről mostanra azonban kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj és a kisfiúnak májtranszplantációra van szüksége, méghozzá Hamburgban. Bár a műtétet állja a biztosító, a kinntartózkodást a családnak kell fizetnie, ami közel másfél millió forint. Ehhez még 500 ezer forintra van szükségük.

Patrik édesanyja, Hajnalka április eleje óta próbálja összegyűjteni a pénzt  Fotó: Facebook / Kökény Hajnalka

1 millió forint már megvan, még 500 ezer hiányzik

Patrik édesanyja, Hajnalka április eleje óta gyűjt kisfia külföldi műtétére, ahol – ha minden jól megy – ő lesz Patrik májdonorja. Eredetileg április végéig kellett volna előteremteniük a másfél millió forintot, hogy kifizessék a külföldön tartózkodást három főre és elindulhassanak Hamburgba. Az édesanya azóta kétségbeesve próbálja összegyűjteni az összeget, és kéri az emberek segítségét, hiszen számára ez egy elképzelhetetlenül nagy összeg.

Történetét olvasva összefogtak az emberek, hogy új májat kaphasson a tarnabodi kisfiú. Már egymillió forintot összegyűjtöttek számukra, 500 ezer azonban még mindig hiányzik – írja a Bors.

Sokan érdeklődtetek, hogy hol tartunk és hogy mi a helyzet velünk. Jelenleg 1 millió forint gyűlt össze, köszönöm a segítséget mindenkinek, nagyon hálás vagyok

– számolt be a fejleményekről Facebook-oldalán az édesanya, hozzátéve: még nem tudják, mikor kell kiutazniuk, így az utolsó pillanatig is várják az adományokat, mely gyermekük műtétjéhez szükséges.

„Legutóbbi információm szerint május elején utazunk, de azon belül nem tudjuk. Lehet, hogy pár napon belül, de az is lehet, hogy csak 1-2 hét múlva indulunk” – magyarázta Hajnalka.

Hajnalka szeretne lenni a kisfia májdonorja, ha alkalmas rá  Fotó: Facebook / Kökény Hajnalka

Pár napjuk maradt a pénz összegyűjtésére

Hajnalkáék már csak a telefonhívást várják, hogy kiderüljön, pontosan mikor utazhatnak Hamburgba, addigra viszont meg kell lennie a hiányzó félmilliónak is. Műtét nélkül Patriknál a betegségéből adódóan nagyon magas a rizikója a súlyos májkárosodásnak, és májtumor kialakulásának, így a szülők arra kérik az embereket, hogy aki tud, segítsen nekik bármilyen kis összeggel, hogy gyermeküket megműthessék





 





Ezeket olvastad már?
A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van Magyarország nem lép háborúba!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás