RETRO RÁDIÓ

Ötévesen szólalt meg Szofika, aki először mondta ki: anya!





A kis Szofika 3 éves koráig nem is reagált a környezetére, sem az őt érő hatásokra. Most 5 éves és végre kimondta első szavait.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.04.01.
Módosítva: 2023.04.02.
beteg gyerek anya agyvérzés kislány

Az 5 éves Gondár Szofika nehéz utat járt be: csupán 2 napos volt, amikor koraszülöttként agyvérzést kapott. A kislány emiatt halmozottan sérült, ám sosem adta fel a harcot és már több agyműtéten is átesett.

 A családnak a hétköznapi élet is kihívásokkal teli, hiszen Szofika, a kortársaival ellentétben, folyamatos gondozást és figyelmet igényel.

Szofika mindenkivel nagyon barátságos és imád társaságba menni.  Fotó: Metropol

Édesanyjának, Beresnyák Beatrixnak sem egyszerű ez a helyzet, a kislány ugyanis alig lát, csupán a fényt és az árnyékokat észleli. Kortársaival ellentétben ő még nem beszél, egyedül enni és inni sem képes. Bár sok megpróbáltatás éri őket, a kis Szofi viszont minden nap erőt ad neki, hogy sose adja fel a reményt.

Szofi nagyon szereti a gyerekek és felnőttek társaságát egyaránt. Mindenkit elfogad, barátságosan, mosolyogva, félelem nélkül el van mindenkivel. Kitartó, türelmes és végtelenül erős kislány, aki nekem is minden nap erőt ad! A leküzdött akadályok helyére mindig újak jönnek, de nem adjuk fel soha sem! Nem hagyhatom cserben, hiszen egyetlen támasza vagyok.

 – mondta lapunknak.

Bár a kislányt mai napig borzalmas rohamok kínozzák, imád közösségbe járni. Anyukájától megtudtuk, hogy most már próbálkozik a rövidebb, egyszerű szavakkal is.

Három éves kora környékén kezdett el reagálni ránk. Addig hiába beszéltünk hozzá, gügyögtünk neki, semmilyen reakciót nem tudtunk belőle kiváltani. Az utóbbi időben kezdett ránk figyelni, most már ha beszélek hozzá, mindig nagyon édesen mosolyog. Én voltam a világon a legboldogabb, amikor végre ki tudta mondani azt, hogy "anya".

 – mesélte meghatódva Beatrix.

Szofi nagyon sok fejlesztésre jár, ahol mindig más és más emberekkel találkozik. Édesanyja az elején nagyon féltette, de a kislány nem tart senkitől.

Nagyon kitartóan tűri a fejlesztéseket. Azt figyeltem meg, hogy a gyógytorna közben például mindig felnyúl a kis kezével és megsimogatja a gyógytornász arcát. Gondolom, így próbál valamilyen kapcsolatot teremteni vele. Imádnivaló kislány, tényleg! 

– árulta el.

A kislánynál 2 éve csípőficamot diagnosztizáltak, ami miatt nem tud terpeszteni a lábával, az izmok pedig tovább rövidülnek, ami hatalmas fájdalmakat okoz neki. Szülei emiatt jelenleg csípőműtétre gyűjtenek, hogy Szofikának esélye legyen megtanulni járni és fájdalmait is enyhítsék.

Ha Ön is szeretne Szofika mellé állni és segíteni neki ezen a borzasztóan nehéz úton, itt vannak az infók, és ezen a számlaszámon megteheti: 11600006-00000000-98199749

 





 





Ezeket olvastad már?
„Rám fért már a pihenés” – ezt tervezi Zoltán, a csepeli hajléktalan, akinek 4 hónap után van végre hol aludnia

„Rám fért már a pihenés” – ezt tervezi Zoltán, a csepeli hajléktalan, akinek 4 hónap után van végre hol aludnia

Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

Szerdától újra változnak az üzemanyagárak

Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

Elvesztették a csatát – így látják a nyugat-európai gazdák

Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

Most érkezett: európai toplistás magyar bűnöző csuklóján csattant a bilincs

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás