„Bármilyen nehéz helyzetben is vagy, meg kell találni az élet apró örömeit" – A mozgássérültek életét mutatja be Misi a TikTok-on





Példaértékű kitartással és motivációval készíti TikTok videóit a 18 éves Misi, aki születése óta nem tud járni. Célja, hogy bemutassa, mozgássérültként is lehet teljes életet élni.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.04.06.
Módosítva: 2023.04.06.
mozgáskorlátozottak motiváció TikTok kárpátaljai magyarok

Misi gyermekbénulás következtében születése óta nem tud járni. Otthonában négykézláb közlekedik, mégis szinte mindent meg tud csinálni, amit kortársai. Egy éve kezdett tartalmakat gyártani a TikTok-ra Misi, hogy bemutassa, miként élnek a mozgáskorlátozottak és szórakoztassa a nézőket. Videóiban megmutatja hogyan táncol, takarít vagy épp tanul egy mozgássérült. 

A kárpátaljai fiatal születése óta nem tud járni, mégis teljesnek érzi az életét. Fotó: Kovács Mihály

Videóiban mutatja meg, hogyan él egy mozgássérült

A fiatal tartalomgyártó minden sztereotípiára rácáfol, amit a mozgássérültekről gondoltunk eddig. Misi napi vlogokban mutatja be, hogy milyen az élete úgy, hogy nem tud járni. Például, hogy rendhagyó módon sem mankóval, sem járókerettel nem tud járni, a kerekesszékben pedig elzsibbad, így négykézláb közlekedik a lakásban. Őszintén mesél arról is, hogy ha le akar menni egy lépcsőn, egy pokrócon tudja megoldani, hiszen járni nem tud, de térden állva nyitja ki az ajtókat is. Misi élete azonban cseppet sem unalmasabb, mint másé: szeret táncolni, zenét hallgatni, edzeni és a faluban találkozni a barátaival.

Nem különböznek a mindennapjaim egy egészséges emberétől. Ugyanúgy felkelek reggel, megvan a reggeli rutinom, majd jön az írás, olvasás. Szoktam járni boltba, szupermarketbe is. Próbálom úgy alakítani az életemet, hogy ne lehessen észre venni a különbséget egy egészséges emberéhez képest

– mesélte Misi a Borsnak, ahol kiemelte, hogy gyermekkorában és most sem tapasztalt kiközösítést vagy negatív hozzáállást senkitől csak azért, mert ő más. 

@kovacsmisi18 Ebben a videóban megtudhassátok, hogyan tudok a házon kivül közlekedni 😊 #közlekedés ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Ezreket motivál a TikTok-on Misi kitartása

A 18 éves videós mindig is szeretett szerepelni és előadni. TikTok-ozni 17 évesen kezdett el, a videógyártás mellett azonban rendszeresen segít egy missziós iskolában is, ahol gyerekeket tanít. 

„Nagyon szeretem a videók készítését a TikTok-ra. Később szeretném, hogy ha esetleg már jövedelemhez is jutok a platformtól, azt jótékony célra használhassam" – árulta el a kárpátaljai fiú, aki legszívesebben állatmenhelyeknek és mozgássérült gyerekeknek segítene. A jövőbeli célja azonban az, hogy online marketinges munkát végezhessen otthonról és kifejezőkészségét használhassa a mindennapokban, munkaként is. 

Minden mozgássérültnek szeretném azt üzenni, hogy ne adják fel és keressék az élet apró örömeit. Minden embernek egy élete van, nem számít, hogy milyen életet kaptunk, azt kell kihasználnunk és próbálni kihozni belőle a legjobbat

Laptopra gyűjtenek számára a TikTok-on a követők

Misi a legutóbbi videójában egy trendre reagált duettben, ahol 100 ezer forintot nyer a legjobb választ adó videós. Misi a duett videóban elmondja, hogy azért szeretné megnyerni az összeget, hogy laptopot vehessen magának, amivel otthonról tudna dolgozni, mint mozgássérült. A komment szekció egyenesen felrobbant a videó alatt, a felhasználók ugyanis mind Misi mellé álltak, hogy ő kaphassa a nyereményt. De a csodának itt még nincs vége: sokan kommentben ajánlottak fel összegeket a fiú számára, hogy ha nem ő nyeri a játékot, meg tudja venni magának a laptopot. Sőt, volt olyan is, aki ingyen adna neki laptopot és elküldené Kárpátaljára.

 





 





Ezeket olvastad már?
Sör és virsli helyett: így ünnepeltük régen a május elsejét – Retró galéria

Sör és virsli helyett: így ünnepeltük régen a május elsejét – Retró galéria

Azonnal betörték az ajtót: Hős debreceni tűzoltók mentették meg egy orvos életét

Azonnal betörték az ajtót: Hős debreceni tűzoltók mentették meg egy orvos életét

Nagy Márton az üzemanyagról: a háborús árakat le kell törni

Nagy Márton az üzemanyagról: a háborús árakat le kell törni

Szentkirályi Alexandra elvégezte Karácsony munkáját: ők kapnak kedvezményes vállalati országbérletet

Szentkirályi Alexandra elvégezte Karácsony munkáját: ők kapnak kedvezményes vállalati országbérletet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás