RETRO RÁDIÓ

Abszurd: telefonálni kell, hogy mikor lehet személyesen időpontot kérni szakrendelésre az újpesti SZTK-ban

Az ellenzéki vezetésű IV. kerületben található Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet betegei arra panaszkodnak, hogy még a megszokottnál is hosszabbak a várólisták. Sőt, telefonon nem, csak személyesen lehet időpontot kérni, ám ehhez előtte azért telefonálni kell. Abszurd.Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.03.30.
Módosítva: 2023.04.04.
Újpest SZTK panasz egészségügy

A Metropol több olvasója is jelezte, hogy a Budapest IV. kerületében található Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet várólistái elképesztően hosszúak, holott az ellenzéki vezetés azt ígérte korábban, hogy fiatal orvosokkal fogják feltölteni a hiányzó műszakokat a rendelőben, de ez valószínűleg egyelőre nem történt meg.

Az újpesti SZTK-ban feltehetően kevés az orvos Fotó: Illusztráció/Shutterstock

„Időpontkérés csak személyesen, 2023-ban? Mindennapi abszurd az újpesti fenntartású SZTK-ban. Már azért is telefonálni kell, hogy mikor lehet személyesen időpontot kérni majd valamikorra. Az ígéret az volt, hogy megszüntetik a várólistát és hogy lesznek orvosok, mert ez nem pénzkérdés. Pénz van, de a helyzet ez. Jól van ez így?” – olvasható az Újpest-Káposztásmegyeriek Facebook-oldal keddi bejegyzésében, mely alatt rengetegen mondták el hasonló tapasztalatukat.

November óta próbáltam mammográfia időpontot kérni, sikertelenül. Egy nap volt megadva, hogy személyesen lehet bemenni időpontért a következő hónapra. Hogy mi? Akkor azon a napon fog Újpest ott tolongani? Nonszensz

– írta az egyik ott lakó felháborodva, egy másik újpesti lakos pedig arra panaszkodott, hogy sehol nem látja az előre megígért orvosokat:

Azt ígérték, hogy fiatal orvosokkal fogják feltölteni a létszámot! Lehet még meg sem született az új orvosgeneráció, akikre ők gondoltak!

Az újpesti SZTK-ba járók panaszkodnak a hosszú várakozási időre Fotó: Google-térkép

A legtöbben arra panaszkodnak, hogy egyrészt nagyon hosszú a várólista, de az adott napon is sokat kell várni a vizsgálatra, valamint az időpontkérés is nagyon körülményes. Gyakorlatilag záporoznak a panaszok:

„Én tegnap voltam időpontot kérni (erre 3 hete várok), 178-an voltak előttem 8:00-kor, 10:45-kor került rám a sor!”

Ultrahangra május 27-től lehet időpontot kérni! Addig mi lesz?

„Februárban kértem időpontot, április 21-re kaptam.”

Az endokrinológiára májusban lesz egy éve, hogy nem jutok be.

A kialakult helyzetről a Metropol természetesen megkérdezte az újpesti önkormányzatot is. Kíváncsiak vagyunk, hogy az ő álláspontjuk szerint is sok-e a várakozási idő, ha igen, mit kívánnak tenni ellene, valamint mikor állnak munkába a korábban beígért fiatal orvosok. Cikkünk megjelenéséig válaszokat nem kaptunk, de amint küldik őket, frissítünk.

 

Ezeket olvastad már?
Nincsenek szavak: ezért gázolta halálra a kamionos egy család öt tagját

Nincsenek szavak: ezért gázolta halálra a kamionos egy család öt tagját

Varga Viktor teljesen pucéran merült a jéghideg Dunába – Videó!

Varga Viktor teljesen pucéran merült a jéghideg Dunába – Videó!

Elárulta a bűvész a kardnyelők nagy titkát: durvább, mint gondolnád!

Elárulta a bűvész a kardnyelők nagy titkát: durvább, mint gondolnád!

Szánthó Miklós: A harmadik világháború küszöbén állunk

Szánthó Miklós: A harmadik világháború küszöbén állunk

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás