Hihetetlen: amerikai katonának adta ki magát a csaló, idős nőt vert át

Nem ez volt az első eset, hogy a pofátlan csalók magányos nőkből húztak ki pénzt.Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.03.18.
csalás idős katona pénz

Hajmeresztő történet látott napvilágot: több mint 16 ezer eurót akart küldeni egy állítólagos amerikai katonának egy 62 éves lévai asszony, a tranzakciót a bank munkatársai akadályozták meg. Az ügyet a rendőrség is vizsgálja.

Több mint 16 ezer eurót akartak kicsalni egy idős nőtől Fotó: Illusztráció – Shutterstock

Az esetről a Paraméter számolt be a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság közlésére hivatkozva, melyből az is kiderül, hogy az idős nő e-mailt kapott egy férfitól, aki azt állította magáról, hogy az amerikai hadsereg katonája, és az ENSZ kötelékében Szíriában szolgál. Ezt követően egy hónapon át naponta leveleztek, majd a napokban az állítólagos katona pénzt kért a nőtől, arra hivatkozva, hogy ezzel ki tudna lépni a seregből és elmehetne Szlovákiába meglátogatni őt.

A portál szerint a nő kapott egy számlaszámot, majd elment a bankba, hogy átutalja a férfinak az összeget. A banktisztviselőnek azonban gyanús volt a dolog, ezért figyelmeztette kollégáit, akik kimondottan ilyen csalási ügyekkel foglalkoznak. Kiderítették, hogy a gyanús bankszámlát Bulgáriában vezetik, a pénzt pedig nem utalták át, helyette értesítették a hatóságokat. A nyomozó csalási kísérlet ügyében indított büntetőeljárást.

A rendőrség ezzel kapcsolatban felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy az „amerikai katona külföldi misszióban” trükköt már többször is sikeresen bevetették a csalók, mindig jelentős összegekkel károsították meg a magányos nőket. 
 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás